Asuntotuotanto alkaa Longinojan arvokkaan kalapuron ääressä

Malmin Tullivuorentien eteläpuolella avautuvassa Longinojan laaksossa on myllerretty runsaasti maaperää. Siellä täällä näkyy kaivinkoneita, hiekkakasoja ja lätäköitä. Kaksi työmiestä pystyttää verkkoaitoja. Menossa ovat Malmin uusimman asuntoalueen rakennustyömaiden alkuvalmistelut.

Helsingin kaupunki panostaa tänne voimakkaasti omalla asuntotuotannollaan.

Malmin Tullivuorentien eteläpuolelle on myönnetty rakennusluvat useiden uusien asuintalojen rakentamiseksi. Päätöksen on tehnyt Helsingin kaupungin ympäristö- ja lupajaosto helmikuussa.

 

Osoitteeseen Tullivuorentie 22 nousee kaksi asuinkerrostaloa, joissa on viisi kerrosta. Talot ovat Helsingin kaupungin eli Heka Oy:n vuokrataloja ja niissä on yhteensä 56 asuntoa.

Tullivuorentie 24:neen tulee Asunto Oy Helsingin Tullinpuiston kaksi kerrostaloa. Kohde käsittää yhteensä 44 omistusasuntoa ja rakennuttamisesta vastaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto.

Myös osoitteeseen Tullivuorentie 30 tulee Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston kaksi kerrostaloa, joissa on viisi kerrosta. Myös nämä talot kuuluvat Asunto Oy Helsingin Tullinpuistoon, ja omistusasuntojakin on yhteensä 44.

Kaikkiaan Tullivuorentien eteläpuolen uudelle asuinalueelle on kaavoitettu asuntoja noin 500 asukkaalle. Katujen rakentaminen alkoi vuonna 2017 ja tonttien esirakentaminen vuonna 2018. Uuden asuntoalueen pääkatu on Pilvenpyörteentie. Talot on kaavoitettu molemmin puolin Longinojan puroaluetta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.