Asuntojen kaavoitus Järvenpään entisen rakettitehtaan alueelle alkaa

Kuvituskuva

Järvenpäässä aiotaan rakentaa pientaloja keskustan tuntumaan entisen rakettitehtaan tontille ja nykyisen Järvenpään Taidetalon ympärille.

Alue sijaitsee Vanhankyläntien varressa, Tuusulanjärven pohjoispäässä.

Alueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun on voittanut Talokolmikko Oy:n tekemä ehdotus ”Taidepuutarha”. Järvenpään kaupunki ryhtyy laatimaan asemakaavan muutosta yhteistyössä kilpailuvoittajan kanssa.

Taidetalon alueesta järjestettyyn suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun saapui määräaikaan mennessä kolme ehdotusta.

Alueelle suunnitellaan 50 asuntoa, joissa on rakennusoikeutta yhteensä 3 640 kerrosneliömetriä. Vanhankyläntien varteen kaavoitetaan pienkerrostaloja ja suunnittelualueen eteläosaan rivitaloja ja pientaloja. Taidetalo säilytetään, mutta sille muodostetaan kaavamuutoksessa oma tontti.

Kilpailuehdotus on tarkoitus toteuttaa vapaarahoitteisena omistusasuntokohteena, tiedotti Järvenpään kaupunki. Rakentaminen voi alkaa arviolta vuonna 2020.

Alueelle perustettiin rakettitehdas 1920-luvulla ja sitä varten rakennettiin useita tiilirakennuksia. Sotien jälkeen tehtaassa valmistettiin muun muassa ilotulitusraketteja, kerrotaan Järvenpään kaupungin selvityksessä. Rakettitehdas on Järvenpään vanhimpia teollisuusrakennuksia. Nykyinen Taidetalo oli rakettitehtailijan Nils Dahlin hirsinen asuintalo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.