Ainolan asema suljetaan lähes puoleksi vuodeksi

Kuvituskuva

Järvenpäässä sijaitseva Ainolan juna-asema on piakkoin poissa käytöstä melkein kuusi kuukautta.

Katko alkaa 19. kesäkuuta ja päättyy 9. joulukuuta.

Sulkemisen taustalla on Helsingin ja Riihimäen välisen junarataosuuden kapasiteetin lisäämishanke. Hankkeessa rakennetaan muun muassa lisäraiteet Kytömaan ja Ainolan välille.

– Toinen raide Kytömaan ja Ainolan välillä on kokonaan poissa käytöstä 19.6.–9.12.2023. Tällä ajalla Ainolan asema on kokonaan poissa käytöstä. Korvaavan yhteytenä Ainola–Järvenpää välille järjestetään bussiyhteys. Lisätietoja korvaavasta liikenteestä löytyy VR:n sivuilta, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hanke aiheuttaa myös muita Järvenpäähän ulottuvia vaikutuksia.

D-junat on kokonaan peruttu 2.5.-12.5.2023. R-junia ajetaan ruuhka-aikoina normaalia vähemmän ajalla 19.6.-9.12.2023.

– Z-junilla ja osalla R-junista on muutoksia lähtöajoissa niin Helsingissä kuin Lahdessa, Riihimäellä, Kouvolassakin.

Ratatyöt aiheuttavat toukokuusta 2.5. alkaen merkittäviä muutoksia myös K-, I- ja P-junille. Nämä muutokset johtuvat Tikkurilan alueella tehtävistä ratatöistä.

Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä.

Väyläviraston ratatöillä Tikkurilassa mahdollistetaan tulevaisuudessa neljä raidetta kaukoliikenteen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käyttöön nykyisten kolmen laituriraiteen sijasta.

Työt painottuvat touko–lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa. Lisäksi junat kulkevat alueella alennetulla nopeudella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.