Steniuksenkentälle nykyistä tehokkaampi asuntokaava

Kuvituskuva

Etelä-Haagassa jännitetään, eteneekö Steniuksenkentän asuntokaavoitus tällä kertaa toteutukseen.

Voimassaoleva asemakaava vuodelta 2013 on osoittautunut kaupungin mukaan toteuttamiskelvottomaksi.

Kaupunki on jo etukäteen väläyttänyt, minkätyyppistä rakentamista Steniuksenkentän alueelle voisi tulla toisen asemakaavan myötä. Luonnehdintoja uusista suunnitelmista ja arkkitehtien havainnekuvia julkaistiin kaupungin Kerro kantasi –verkkopalvelussa keväällä 2020.

Steniuksenkentän ympäristöön on tiedossa ennakoitua tehokkaammin rakennettu asuinalue. Uusi asemakaavan muutosluonnos esitellään verkkotilaisuudessa 27. tammikuuta 2021.

– Uuden kaavamuutoksen tavoitteena on suunnitella Etelä-Haagaan sopiva kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitteluratkaisu. Suunnittelun lähtökohtana on nykyistä asemakaavaa tehokkaampi kerrostalovaltainen rakentaminen, kerrotaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa.

Uuden kaavaluonnoksen pohjaksi valmisteltiin vaihtoehtoisia suunnitelmia kevättalvella 2020, ja kuntalaisilla oli mahdollisuus kommentoida vaihtoehtoja Kerro kantasi -palvelussa. Aihe keräsi jopa 273 kommenttia.

Syksyllä 2020 kaupunki jatkoi Steniuksenkentän kaavaluonnoksen työstämistä arkkitehtoimisto MUUAN Oy:n ehdotuksen pohjalta. Kaupunki esittelee kaavaluonnoksen Uutta Länsi-Helsinkiä verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27. tammikuuta kello 17.30 alkaen.

Steniuksenkentän voimassaoleva kaava ei ole johtanut asuintalojen toteuttamiseen muun muassa vaikea maaperän ja puistoalueen alle sijoitetun pysäköintiratkaisun takia.

– Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston (ATT) on ollut tarkoitus toteuttaa alueelle asuinrakennuksia. Toteutus tiiviinä ja matalana asuinalueena ei ole kuitenkaan ollut mahdollista, kaupunki viestittää.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.