Vuoden Luontokuvat 2023 -näyttely Laajalahdessa

Vuoden Luontokuva 2023. Jetro Luhtaa: Portti tunturiin. Kuva: Jetro Luhtaa

Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista sekä muista kilpailussa palkituista kuvista koostuvaa näyttelykokonaisuutta pääsee ihailemaan Villa Elfvikin luontotalossa Laajalahdessa 10.1.-10.3.2024.

Näyttelyssä on esillä kaikki 38 Vuoden Luontokuva 2023 -kilpailussa palkittua kuvaa.

Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat sekä Vuoden Luontokuva 2023, joka on Jetro Luhtaan ”Portti tunturiin”. Se on dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä suurtunturimaisemassa.

Vuoden Luontokuvan ottanut Jetro Luhtaa kertoo olleensa syksyisellä kuvausreissulla Käsivarren erämaa-alueella ja edellisenä iltana telttapaikka oli löytynyt jylhän pahdan lähimaastosta.

– Tarkoituksena oli kiivetä tunturiin aamulla heti auringon noustessa kuvaamaan ruskassa hehkuvia maisemia, Jetro kertoo Villa Elfvikin luontotalon tiedotteessa.

Jetron kiivetessä kohti tunturin huippua alkoi synkkä saderintama lähestyä uhkaavasti, ja pian pilvet nielaisivat tunturin sisäänsä.

– Räntäsadekuurojen pyyhkiessä yli aurinko pilkahteli pilvien takaa ja muodosti sateenkaaren tunturijonon ympärille, Jetro valottaa.

Tilanne oli nopeasti ohi. Jetro toteaa kerrankin olleensa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Juuri siitähän onnistuneessa luontokuvassa usein on kyse.

Vuonna 2023 Vuoden Luontokuvat -kilpailuun osallistui 11089 kuvaa ja 690 kuvaajalta. Kuten edellisinäkin vuosina kilpailusarjoista kahdeksan oli perinteisiä. Niissä kuvia sai käsitellä ja säätää vain hyvin maltillisesti. Yhdeksäntenä oli erikoissarja, jossa säännöt sallivat vähän reippaammat käsittelytavat. Vuoden luontokuvan valitsee Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.