Vuoden 2021 esteetön teko -palkinto Espoon erityisluokille

Kuvituskuva

Espoon kaupungin Vuoden 2021 esteetön teko -palkinto on myönnetty Espoon erityisluokille, erityisesti TAO-luokille ja heidän opettajilleen sekä muulle henkilökunnalle.

Tänä vuonna kilpailun teeemana oli ”Vammaiset henkilöt näkyviksi!”.

TAO-luokilla tarkoitetaan toiminta-alueittain järjestettävää opetusta vaikeimmin kehitysvammaisille tai autistisille lapsille. Valinnan perusteena on erityisluokkien tekemä työ sen eteen, että vammaisilla lapsilla on oikeus osallisuuteen sekä normaaliin ja hyvään elämään.

Espoossa peruskoulujen yhteydessä toimivat TAO-luokat tekevät vammaiset henkilöt näkyväksi koulunsa oppilaille. TAO-luokat osallistuvat esimerkiksi koulun joulu- ja kevätjuhliin omilla esityksillään, jolloin koulun oppilaiden lisäksi osallisuus näkyy myös heidän huoltajilleen. Toiminta lisää tietoisuutta vammaisuudesta alakouluikäisistä alkaen.

Toiminta-alueittain järjestettävää opetusta toteutetaan Jalavapuiston, Järvenperän, Ruusutorpan, Rinnekodin ja Postipuun kouluissa sekä Kilonpuiston, Niittykummun, Mankkaan, Mikkelän, Saunalahden, Karhusuon ja Koulumäen kouluissa.

Esteetön teko -palkinto jaettiin kansainvälisenä vammaisten päivänä 3. joulukuuta virtuaalisesti järjestetyssä Kaikki pyörii -tapahtumassa.

Vuoden esteetön teko -kilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Tarkoituksena on nostaa esiin esteettömyyden, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden merkitystä myönteisellä tavalla. Kilpailussa etsitään innostavia esimerkkejä esteettömyydestä, saavutettavuudesta ja hyvästä asenteesta.

Kaikki espoolaiset voivat esittää ehdokkaita kilpailuun. Tänä vuonna vammaisneuvosto valitsi ehdokkaista voittajan ja kaksi kunniamaininnan saajaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.