Työllisyyden palvelutori kiinnostaa Matinkylässä

Matinkylässä sijaitseva Työllisyyden palvelutori on otettu hyvin vastaan Espoossa. Vuonna 2019 Työllisyyden palvelutorilla vieraili 2 000 henkilöä.

Palvelutori laajentaa aukioloaikoja ja saa vakituiset tilat Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Ison Omenan palvelutorilla on toiminut viime vuoden maaliskuusta lähtien työ- ja koulutusasioiden palvelupiste. Kyseessä on Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien ja Uudenmaan TE-toimiston yhteinen konsepti.

Palvelupiste palvelee maanantaista torstaihin klo 10-15 Ison Omenan palvelutorilla kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Paikalle voi mennä ilman ajanvarausta ja matalalla kynnyksellä. Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kohderyhmää ovat yli 30-vuotiaat. Alle 30-vuotiaiden nuorten aikuisten palvelut löytyvät naapurista Ohjaamotalon Starttipisteestä.

Tämä on palvelua kuntalaisten todellisiin tarpeisiin. Hiomme asiakkaiden kanssa CV:t ja työnhakuasiakirjat kuntoon. Annamme vinkkejä, miten hakea työtä somesta. Neuvomme koulutukseen tai alanvaihtoon liittyvissä asioissa. Teemme oikeastaan kaikkea muuta paitsi viranomaisasiointia, kertoo palveluesimies Sanna-Maria Paloahde Espoon kaupungin työllisyyspalveluista.

Myös työnantajat ja oppilaitokset ovat löytäneet Työllisyyden palvelutorin. Työnantajat esittelevät työpaikkoja ja tekevät pikahaastatteluja viikoittain. Oppilaitokset vierailevat kertomassa koulutuksista ja tarjoavat opinto-ohjausta.

Kerran kuussa Työllisyyden palvelutori muuttuu rekrymarkkinoiksi, jolloin paikalla on useita tietyn alan työnantajia ja oppilaitoksia. Kevään aikana on tulossa esimerkiksi kaupan alan, ICT-alan ja logistiikka-alan rekrymarkkinat.

Keväällä palvelu laajenee, kun Työllisyyden palvelutori tekee popup-vierailuja Selloon, Ainoaan ja uudelle Kalajärven palvelutorille.

Tarkoituksemme on saada hyvien liikenneyhteyksien varrelle palvelua, johon on helppo piipahtaa. Matinkylän alue ja Leppävaara ovat luontevat paikat kohdata ihmisiä ja näihin pyrimme vakiinnuttamaan toimintaa, kertoo palvelupäällikkö Merja Kyllönen Espoon kaupungin työllisyyspalveluista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.