Tuleeko Espoosta vuoden kirjastokunta?

Kuvituskuva

Espoon kaupunginkirjasto on valittu Vuoden kirjastokunta -kilpailun finalistiksi. Suomen Kirjastoseuran ja Kuntaliiton yhdessä järjestämä kilpailu antaa tunnustusta Suomen kunnallisten kirjastojen tekemästä työstä. Kilpailuun ilmoittautui 56 kirjastoa, joiden joukosta asiantuntijalautakunta valitsi viisi finalistia julkistettavaksi Turun kirjamessuilla lokakuun alussa. Vuoden kirjastokunta -kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 27.10.2018 klo 13.00.

Espoon kaupunginkirjaston selkeitä vahvuuksia ovat kuntalaisten toiveiden kuuleminen ja toiminnan monipuolisuus, kuten pajatoiminta, joka sai alkunsa tapiolalaisen asiakkaan toiveesta. Kirjaston pajat ovat erilaisten konkreettisten kansalaistaitojen jakamisen keskuksia. Niissä opetellaan yhdessä digitalisaatioon liittyviä taitoja kuten vaikkapa koodausta, robotiikkaa tai virtuaalitodellisuutta, rinta rinnan perinteisten käsityötaitojen kanssa.

Espoon kaupunginkirjasto tarjoaa palveluja tasapuolisesti kaikille: toimipisteissä toimii esimerkiksi maahanmuuttajille tarkoitettu asiointineuvonta, joka auttaa viranomaispalvelujen käytössä. Lisäksi suomenkieliset kielikahvilat ovat suosittuja palveluita. Espoon kirjastojen tilat ovat myös tehokkaassa käytössä laajennettujen aukioloaikojen myötä, mikä on myös kasvattaut lainausmääriä. Kesäsulkemisista luovuttiin, ja isot kauppakeskuskirjastot ovat nyt ympäri vuoden avoinna kaikkina viikonpäivinä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.