Tapiolan urheilupuistoon on suunniteltu 6000-paikkainen jalkapallostadion

Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto HKP.

Mikäli Espoon päättäjät hyväksyvät Tapiolan urheilupuiston asemakaavaehdotuksen, urheilupuistoon rakennetaan pitkä liuta uusia liikuntapalveluja.
Luvassa on ulkoliikuntapaikkoja, kuten skeittipaikka, padelkenttiä, katukoripallokenttiä, pingiskenttiä, mailapelihalli ja monitoimihalli. Kaiken kruunaa suuri jalkapallostadion, jonne on suunniteltu 6000 katsojapaikkaa.

Kaupungin mukaan Tapiolan urheilupuistosta on tarkoitus rakentaa puistomaisen vihreä, ilmastoviisas ja helposti lähestyttävä urheilu- ja tapahtumapaikka.
Jalkapallostadion mahdollistaa myös kansainvälisen tason pelien ja suurten tapahtumien järjestämisen. Pysäköinti keskitetään stadionin alapuoliseen laitokseen.
– Laaditun asemakaavan pohjalta Tapiolan urheilupuistosta päästään toteuttamaan vehreä ja monipuolinen kaupunkimainen liikkumisen ja tapahtumien alue, johon on hyvät joukkoliikenneyhteydet, kertoi tiedotteessa Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Tapiolan urheilupuistolle tehdään hiilineutraaliussuunnitelma, jossa huomioidaan urheilupuiston energiankulutus ja päästöt puiston koko elinkaaren aikana rakentamisesta purkuun. Mukaan lasketaan esimerkiksi rakennusmateriaalien tuotanto sekä rakentamisen ja ylläpidon vaatima energiankulutus.
Suunnitelmassa selvitetään, millä toimenpiteillä urheilupuiston ilmastovaikutukset voidaan minimoida.
Tapiolan urheilupuiston sijainnin ansiosta stadionille, tapahtumiin ja vapaa-ajan palveluiden pariin pääsee ilmastoystävällisesti metrolla.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Tapiolan urheilupuiston kaavaehdotusta 21. tammikuuta 2021, ja jätti asian pöydälle. Lautakunta käsittelee kaavaehdotusta uudestaan seuraavassa kokouksessaan 2. helmikuuta. Mikäli lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen, se etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen. Lopullisesti kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.