Tapiolan suuralueelle suunnitellaan uusia puistoja

Vuorimiehenpolun puusto tarjoaa kaupungin mukaan upean lähtökohdan uudelle Kivimiehen kaavaehdotuksen mukaiselle Geologinpuistolle. Kuva: Jenny Asanti

Espoon kaupunki on aloittanut usean uuden puistoalueen suunnittelun asemakaavoituksella Tapiolan suuralueelle.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi huhtikuussa 2023 Pohjois-Tapiolassa, Kehä I:n länsipuolella ja Kalevalantien pohjoispuolella sijaitsevan Tietäjän alueen tavoitteet, joissa on mukana myös uusi lähipuisto.

Nykyisellä Spektrin pysäköintialueella voikin tulevaisuudessa siis sijaita pieni puistoalue.

Kivimiehen alueen asemakaavan yhteydessä otetaan ensiaskeleita Otaniemen julkisten puistoalueiden kasvattamiseksi.

Kaava-alue sijoittuu Otaniemen ja Keilaniemen metroasemien sekä Raide-Jokerin pysäkin läheisyyteen. Suunnitelmissa uusi Geologinpuisto muodostuu alueella kasvavan puuston ympärille.

Uusi, pienempi ja puustoinen Kivikairan lähiviheralue sijoittuu Mittatekniikan laitoksen taakse. Kivimiehen kaava-alueen eteläosaan sijoittuu kapea ja pitkä, Tutkijanpolku-puistoraitin varrelle venyvä puistokaistale.

Kolmas puistoalue on suunnitteilla Keilarantaan. Uusi Keilarannanpuisto sijoittuu uuden, meritäytön päälle syntyvän korttelin eteläreunaan.

Metsätontun kaavaehdotuksessakin on uutta puistoa. Kapeahko puistokaistale muodostuu nykyisen puuston ja avo-ojan varrelle.

Niittykumpuun, joka kuuluu Tapiolan suuralueeseen, on suunnitteilla Riihitontunkulman ja Metsätontun puistoalueet.

Niittykummun alueella on vireillä Riihitontunkulman asemakaavan muutos. Alkuvuodesta 2023 nähtävillä olleen osallistumis- ja arviointisuunnitelman tavoitteisiin on kirjattu uusi puistoalue.

Tapiolan suuralueen puistoalueiden suunnittelu jatkuu aikanaan puistosuunnitelmien kautta toteutukseen.

Prosessi ensimmäisistä maankäytön suunnitelmista lainvoimaiseen asemakaavaan, siitä edelleen puistosuunnitelmiin ja lopulta mahdolliseen toteutukseen voi olla hyvin pitkä.

– Kaupunkikehityksessä on tärkeää turvata riittävät julkiset viheralueet, jotka ovat avoimia kaikille kaupunkilaisille ja tarjoavat viihtyisää ympäristöä lähellä omaa kotia tai työpaikkaa. Laajempi viheralueiden muodostama verkosto muodostuu tiiviissä kaupunkirakenteessa pienistä palasista, joista jokainen on todella arvokas, kertoo maisema-arkkitehti Jenny Asanti tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.