Viisi suunnitteluryhmää kilpailee Tapiolan Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen vaativassa arkkitehtuurikilpail ussa

Kuvituskuva

Espoon kaupungin tavoitteena on muuttaa Tapiolan Kulttuurikeskus nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat ja nykyistä laajempi kirjasto. Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka yhdistyy ympäröiviin kiinteistöihin ja niiden toimintoihin, ja joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille. Toteutuksesta järjestettiin kaupungin toimesta arkkitehtuurikilpailu huomattavine palkkioineen.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on ilahtunut kilpailun herättämästä mielenkiinnosta.

”Saimme mukaan runsaasti korkeatasoisia suunnittelijoita. Näistä viisi vertailussa parhaat pisteet saanutta pääsi mukaan varsinaiseen kilpailuun.”

Kilpailuun valitut:

• JKMM Arkkitehdit Oy

• Verstas Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Mustonen Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy

• Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit NRT Oy

• LPR-arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

• Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, Emmi Keskisarja & Janne Teräsvirta Arkkitehtitoimisto & Company Oy

Isotalon mukaan kyseessä on poikkeuksellisen haasteellinen tehtävä

”Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ympäristö on erittäin monipuolinen ja vilkas alue, jossa asuminen ja kaupalliset palvelut yhdistyvät kulttuuritoimintaan ja Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön. Tämä asettaa suunnittelijoille erityisiä haasteita. Myös vireillä oleva suunnitelma Kulttuuriaukion eteläreunaan ja viereiseen Keskustorniin sijoittuvasta uudesta hotellista ja elokuvakeskuksesta määrittelee kilpailun lähtökohtia.”

Kilpailu käynnistyy ennen juhannusta, ja ehdotukset tulee jättää viimeistään 26.10.2018. Kilpailuehdotukset julkaistaan yleisölle kommentoitavaksi marraskuussa 2018, ja palkintolautakunta tekee ratkaisunsa tammikuussa 2019.

Jokaiselle kilpailuohjelman mukaisen, hyväksyttävän ehdotuksen tekevälle suunnitteluryhmälle maksetaan palkkiona 50 000 euroa + alv 24 %.

Uudistunut ja monipuolistunut Kulttuurikeskus avataan yleisölle vuonna 2025.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.