Päivähoitoa ja spa-palveluja koirille

Syyskuussa ovensa Lauttasaareen avannut Kuonola tarjoaa helpotusta koira-arkeen. Tarjolla on päivä- ja vuorokausihoitoa viihtyisässä kaupunkihotellissa sekä spa, jossa tarjotaan muun muassa trimmausta, pesua ja kynsienleikkuuta.

Tavallisen trimmauksen ja päivähoidon lisäksi tarjolla on yhdistelmäpalvelua: koiran voi tuoda Kuonolaan päivähoitoon aamulla töihin lähtiessä ja hakea trimmattuna, lenkitettynä ja leikitettynä töiden jälkeen.

Apua koira-arkeen

Kuonolan tilat ja palvelukokonaisuus ovat Suomessa poikkeuksellisia.

– Kuonolan idea lähti omasta asiakaskokemuksestani: olen trimmattavan koirarodun lagoton omistaja ja tuskaillut monet kerrat trimmausaikojen järjestämistä kiireisen perhearjen keskellä, kertoo Kuonolan toimitusjohtaja Suvi Liukku.

– Oma, iso murheensa on myös koiran jättäminen yksin kotiin pitkien työpäivien ajaksi. Kaipasin ratkaisua ajankäytön haasteisiin.

Puitteet ovat päivähoitopaikaksi kohdillaan: keskellä valoisaa huonetta on sievällä puuaidalla aidattu leikkialue, ja hoitokoirat torkkuvat rauhallisina omissa kotipesiksi nimetyissä aitauksissaan. Tunnelma on kotoisa. Koirat pääsevät noudattamaan päiväohjelmaa, johon kuuluu lenkitystä, lepoa ja leikkiä. Ohessa hoituvat tarvittaessa myös spa-palvelut.

Kiinni nykyajassa

Hotelli- ja spa-palvelujen lisäksi Kuonolassa toimii myymälä, jonka valikoimassa on vain ympäristöystävällisiä tuotteita, kuten maatuva talutushihna tai kotimaista koiranruokaa. Tämän lisäksi tavoitteena on saada saman katon alle myös eläinlääkäri.

Tärkeimpiin arvoihin Kuonolassa kuuluu se, että hoitoa annetaan koiran ehdoilla.

– Esimerkiksi trimmausta pelkäävän koiran on mahdollista saada käsittelykoulutusta, kertoo trimmaaja Tiina Vittaniemi.

Trimmaushoidoissa käytettävät, Hollannista ja Yhdysvalloista tuodut laitteet ovat kehityksen kärkeä. Niiden avulla hoito on sujuvaa ja turvallista.

Omistaja voi seurata trimmausta paikan päällä. Yksi Kuonolan erikoisuus onkin viihtyisä lounge-tila, josta on lasiseinän läpi suora näköyhteys trimmaamoon.

Helppoutta syksyyn

Trimmauspalveluja tarjotaan rodun ja turkkityypin mukaan.

– Nyt syksyn tullen kurakelejä helpottaa trimmattu ja hoidettu turkki, muistuttaa Vittaniemi.

Päivähoitoonkin ovat tervetulleita kaikenlaiset koirat – myös esimerkiksi eroahdistuksesta kärsivät. Eläintenhoitajat pitävät huolen siitä, ettei koiran tarvitse viettää päiväänsä yksin.

Myös loma-ajan hoitoa on saatavilla eikä hoitopaikkaa tarvitse etsiä pitkien ajomatkojen päästä. Lauttasaarentielle pääsee sekä metrolla että autolla, ja parkkipaikkoja löytyy pihasta.

– Meillä palvelu lähtee liikkeelle halusta helpottaa sekä koiran että omistajan elämää, kertoo Kuonolan eläintenhoitaja Marianne Pennala.

Kuonolan tavoitteena on kehittää toimintaa ja löytää vuodenvaihteeseen mennessä eläinlääkäriyhteistyökumppani.

Loviisa Pihlakoski