Kumpulaan avautuu Helsingin kaikkien aikojen suurin opiskelijatalo 

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas on rakennuttanut Helsingin kaikkien aikojen suurimman opiskelijatalon Pietari Kalmin kadulle Kumpulaan. Uudet kodit ovat muuttovalmiita. Seuraavan kolmen vuoden aikana Hoas rakentaa yli 3 000 uutta asuntoa, mikä auttaa hillitsemään opiskelijoiden asuntopulaa.

Kumpulassa on käynnissä todellinen muuttohulina, kun Helsingin suurimman opiskelija-asuntokohteen asukkaat saavat avaimet uusiin koteihinsa. Torstaina 27.9. valmistuneessa kohteessa on yhteensä 243 asuntoa, ja se on pinta-alaltaan Hoasin kaikkien aikojen suurin.

Uusi kohde vastaa yksiöasumisen kasvavaan suosioon. Pääkaupunkiseudulla on huutava pula edullisista asunnoista, ja erityisesti yksiöistä. Yli 60 prosenttia Hoasille saapuvista asuntohakemuksista koskee yhdelle hengelle tarkoitettuja asuntoja.

”Haluamme rakentaa opiskelijoiden toiveiden mukaista asumista, ja yksiöasuminen on tällä hetkellä kaikkein selkein asumistrendi nuorten keskuudessa. Tästä syystä myös valtaosa Pietari Kalmin kadun asunnoista, yhteensä 171, on yksiöitä”, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Opiskelijoille halutaan tarjota enemmän asuntoja kampusalueiden ja palveluiden läheltä

Paitsi yksiössä, opiskelijat haluavat asua myös mahdollisimman lähellä kampusaluetta ja toisaalta hyvien liikenneyhteyksien varrella. Arabian ja Kumpulan kampuksella on yhteensä yli 10 000 opiskelijaa.

”Nyt voimme tarjota yhä useammalle mahdollisuuden asua lähellä kampusta. Pietari Kalmin kadulta on lyhyt matka Pasilaan ja kauppakeskus Arabiaan. Keskustaan pääsee nopeasti bussilla tai raitiovaunulla. Alueella on hyvät ulkoilumaastot, ja opiskelijoiden harrastusmahdollisuudet ovat todella hyvät”, Tarhio sanoo.

Uusi kohde on vasta alkusoittoa: seuraavan kolmen vuoden aikana Hoas rakentaa yli 3 000 uutta kotia opiskelijoille. Vuosittain säätiö käynnistää noin 500–600 uuden asunnon rakentamisen. Nyt valmistuneen kohteen asunnoista suurin osa, 95 prosenttia, on jo vuokrattu opiskelijoille.

”Uudisrakentamisen lisäksi aloitamme vuosittain noin 500 asunnon perusparannuksen. Laatu on asiakkailtamme tulevan palautteen perusteella entistä tärkeämpää myös opiskelija-asumisessa. Siksi toteutamme kohteissamme myös kevyitä viihtyvyyskorjauksia, joiden avulla kiinteistöjen asumismukavuutta voidaan lisätä silloin, kun kohde ei vielä vaadi suurempaa kunnostusta”, Tarhio kertoo.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.