Suur-Espoonlahden bussilinjaston jättiuudistus alkaa

Espoonlahden bussiterminaalin sisäänkäynti Espoonlahdenkadulla. Kuva: Jani Jakonen

Espoonlahden uusi bussiterminaali avataan Espoonlahden metroaseman yhteydessä 6. helmikuuta.

Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat uudistuvat 6. helmikuuta. Uudistus on suuri, sillä yli kymmenen bussilinjan reitti muuttuu ja yli kymmenen linjaa lakkautetaan. Kuusi uutta linjaa perustetaan ja yksi runkolinja ulotetaan Kivenlahteen. Pysäkkejä, joille kilvet ja aikataulut täytyy vaihtaa, on noin 400.

– HSL on jo ryhtynyt vaihtamaan läntisen Espoon bussipysäkeille linjakilpiä ja aikatauluja. HSL:n infolehti bussiliikenteen muutoksista jaetaan kaikkiin Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden kotitalouksiin tammi- ja helmikuun vaihteessa, tiedottaa HSL.

Linjastouudistukset johtuvat siitä, että HSL päivittää läntisen Espoon bussilinjat yhteensopiviksi metron uuden Matinkylä-Kivenlahti -osuuden kanssa.

Valtaosa bussilinjoista ajetaan jatkossa Espoonlahden uuteen bussiterminaaliin Matinkylän sijasta.

Näin ollen Matinkylän metroaseman merkitys liityntäbussiliikenteen paikkana heikentyy.

Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden linjastouudistuksessa bussilinjojen 124, 125, 145, 147, 158, 159, 165, 166, 167, 242 ja 542 reitit muuttuvat.

Samalla linjojen 124K, 125K, 143, 143A, 146, 146A, 147A, 158K, 164A, 164VA ja 166K liikenne päättyy.

– Espoonlahden, Kivenlahden ja Soukan ruuhka-aikojen suorat bussilinjat Kamppiin lakkaavat, koska linjat olisivat päällekkäistä liikennettä metron kanssa. HSL siirtää ruuhka-ajan suorat linjat Länsiväylän pohjoispuolisille alueille, jotka eivät ole aivan metron tuntumassa, tiedottaa HSL.

Länsiväylän pohjoispuolelta Saunalahdesta, Olarista ja niiden lähialueilta ryhdytään ajamaan arjen ruuhka-aikoina Kamppiin 20 minuutin välein.

Uudet ruuhkalinjat ovat 121, 121A, 164 ja 164K. HSL:n mukaan uudet linjat vähentävät metron kuormitusta ja tarjoavat vaihdottomia yhteyksiä Helsinkiin.

Espoonlahden ja Kivenlahden metroasemilta ryhdytään ajamaan uusia poikittaisia bussilinjoja Kauklahden rautatieasemalle.

Metro ja Kauklahden asema yhdistyvät uudella linjalla 162 sekä linjalla 165. Uusi linja 163 täydentää Saunalahden yhteyksiä Espoonlahteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.