Rinnekodit saa uuden asumisyksikön Pohjois-Espooseen

Rinnekodit Kielomäki tulee Espoon Lakistoon. Kuva rakenteilla olevasta yksiköstä.

Diakonissalaitoksen omistama Rinnekodit Oy avaa vuonna 2024 kaksi uutta kehitysvammaisille aikuisille asumispalveluita tarjoavaa yksikköä pääkaupunkiseudulle.

Rinnekodit Maurinkoti avautuu toukokuussa 2024 Helsingin Herttoniemeen ja Rinnekodit Kielomäki lokakuussa 2024 Pohjois-Espoon Lakistoon.

– Kehitysvammapalveluillemme on suuri kysyntä ja nämä uudet avaukset ovat tärkeä osa strategiamme mukaista palveluverkoston uudistamista. Uskon, että sekä asukkaat että työntekijät viihtyvät näissä moderneissa, uusissa tiloissa, kertoo palveluliiketoimintajohtaja Veli-Pekka Karri.

Kielomäen yksikkö täydentää kehitysvammaisten asumispalveluita Lakistossa.

Se tarjoaa kodin 20 asiakkaalle, joilla voi olla laaja-alaista psyykkisen tuen tarvetta, käyttäytymisen erityispiirteitä tai kriisiytynyt elämäntilanne.

Rinnekodit Oy:n mukaan Uuden yksikön suunnittelussa on kuunneltu sinne muuttavien asiakkaiden ja työntekijöiden toiveita ja asiantuntijuutta, jotta tilat ja kodit ovat jokaiselle mieluisat ja tukevat monenlaista toimintaa.

Viihtyvyyttä yksikköön tuovat atriumpiha ja viherhuoneet. Alueena Lakisto on ihanteellinen rauhallisuutensa, turvallisuutensa ja luonnonläheisyytensä vuoksi.

Lisäksi Lakisto tarjoaa esteettömiä ulkoiluaktiviteetteja, muun muassa luontopolun, grillialueen sekä frisbee-radan.

– Lakiston alue on pitkään tarjonnut turvallisen ja virikkeellisen sijainnin kehitysvammapalveluille. Kielomäen rakennusprojekti on innostava, sillä on hienoa saada alueelle jotain aivan uutta. Projektissa on kuunneltu sekä työntekijöitämme että asiakkaitamme, mikä on tärkeää, sillä pyrimme lisäämään heidän osallisuuttaan kaikessa mahdollisessa toiminnassa, summaa projektia luotsaava palvelualuejohtaja Mirikle Nousiainen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.