Otaniemessä on avattu uudistunut ostoskeskus A Blanc

0
88
Näkymä uudistuneelle ostoskeskukselle. Kuvaaja: Anders Portman

Otaniemen uudistuneessa ostoskeskuksessa sijaitsee muun muassa lautapeleihin erikoistunut olutravintola.

Otaniemessä juhlittiin peruskorjatun ostoskeskuksen avajaisia 4.-8. lokakuuta 2021. Peruskorjauksen myötä ostoskeskus on saanut erikoisen nimen: A Blanc.

Kyseessä on Otaniemen vanhan 1960-luvun ostoskeskuksen saneeraus uudeksi ostoskeskukseksi.

Ostoskeskus A Blancin peruskorjaus alkoi maaliskuussa 2020 ja valmistui toukokuussa 2021. Kattavan peruskorjauksen jälkeen keskuksen toimijat ovat remontoineet ja viimeistelleet omia tilojaan. A Blancin ensimmäiset liikkeet avasivat ovensa kesällä, ja loputkin liiketoimijat aloittavat toiminnan syksyn 2021 aikana.

A Blancissa toimii erikoisliikkeitä ja muita palveluita. Ostoskeskus muodostaa parin Otaniemen metroaseman kupeessa sijaitsevan sisaruskeskuksensa, kauppakeskus A Blocin, kanssa.

– A Blancin ensimmäisessä kerroksessa toimivat muun muassa Olut- ja wiskihuone Vesiheinä, parturi-kampaamo Shortcut AALTO, pukuvuokraamo Tapiolan Juhlapuku sekä lokakuussa avautuva lautapelibaari Taproom d20, tiedotti Aalto-yliopisto.

– Ravintola Hummus House aloittaa toimintansa syksyn 2021 aikana. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevat Terveystalo Otaniemi sekä AFRY:n Otaniemen toimipiste.
Nyt peruskorjattu rakennus valmistui kahdessa vaiheessa vuosina 1961 ja 1969. Rakennuksen on suunnitellut Suomen kuuluisimpiin arkkitehteihin lukeutuva Alvar Aalto.

Rakennus on tunnettu valkoisista, rapatuista seinistä ja viuhkamaisesta katosta sekä koko rakennuksen pituisesta käytävästä ja suurista näyteikkunoista, jotka erottavat sen Otaniemen alueen punatiilisistä tutkimus- ja opetusrakennuksista.

– Korjaussuunnitelmat tehtiin rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa, tiedotti Aalto-yliopisto.

Näkymä uudistuneelle ostoskeskukselle. Kuvaaja: Anders Portman

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.