Otaniemen Otakaari täydentyy uusilla rakennuksilla

Aalto-yliopiston uudisrakennus Kide. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Espoon Otaniemeen on valmistumassa kaksi uutta Aalto-yliopiston opetus- ja tutkimusrakennusta.

Aalto-yliopiston Otakaari 2 -hankkeen uudet opetus- ja tutkimusrakennukset ovat nimeltään Marsio sekä nimikilpailun myötä syyskuun alussa nimetty Kide.

Kide-uudisrakennus tuo Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle 5 700 neliötä lisää opetus- ja toimistotilaa sekä tutkimustiloja soveltavan fysiikan kokeelliseen tutkimukseen.

Kolmikerroksisen rakennuksen pohjakerrokseen sijoittuu erityisperustusten varassa lepäävät 600 neliön laboratoriotilat.

A-Insinöörit toimii Aalto-yliopistokiinteistöjen rakennuttajakumppanina ja valvojana Otakaari 2 -allianssihankkeessa. Palveluntuottaja on rakennusyhtiö NCC ja rakennusten arkkitehtisuunnittelija Arkkitehtitoimisto SARC.

Kide-rakennus on luovutettu syyskuun lopussa NCC:ltä Aalto-yliopistokiinteistöille, ja parhaillaan käynnissä on kalustus kohti rakennuksen käyttöönottoa tammikuussa 2024.

Naapurirakennukseen, Aino Marsio-Aallon tyttönimen mukaan nimitettyyn Marsioon, on tulossa 6 500 neliömetriä huippuluokan monitoimitilaa taiteen ja median opetukseen ja erilaisiin tapahtumiin sekä studiokeskus. Marsio valmistuu Kiteen jälkeen syyslukukaudeksi 2024. Samaan kortteliin kuuluu myös Alvar Aallon suunnittelema Nanotalo, joka on yksi maailman johtavista matalien lämpötilojen ja nanoelektroniikan tutkimusympäristöistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.