Olarin Koronakulmalle laajennuskaava

Kuvituskuva

Kaupunginhallitus hyväksyi Koronakulma II -asemakaavan muutoksen. Kaavamuutosalue sijaitsee Kuitinmäentien, Friisinkalliontien, Kuitinkadun ja Koronakadun rajaamalla alueella.

Kaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa nykyinen liike- ja toimistorakennusten korttelialue ja istutettava puistoalue asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Asuinkortteleihin sallitaan myös liike-, palvelu- ja toimistotilojen sekä työtilojen rakentaminen asuntojen yhteyteen.

– Asemakaavan muutoksella jatketaan alueen itäpuolelle kaavoitetun Koronakulman ja sen viereisen Komeetanrinteen asemakaavan muutosten aloittamaa yhtenäistä kaupunkikuvaa Kuitinmäentien pohjoisreunalle. Rakennuksen sijoittelu, korkeus ja julkisivumateriaalit noudattavat aikaisempien kaavojen linjaa, tiedotti Espoon kaupunki.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös kaupungin ja Gerako Oy:n kesken neuvotellun maankäyttösopimuksen ja alueiden luovutusta koskevan esisopimuksen.

Koronakulma II:n alueella sijaitsevat nykyisin pysäköintialue ja vuonna 1979 valmistunut kolmikerroksinen toimistorakennus. Kaupungin mukaan rakennus on vajaakäytössä eikä sille ole löydetty sopivaa uutta käyttöä.

Kaavamuutosalueen reunoilla kasvaa puustoa, kuten koivuja ja mäntyjä. Kaupungin mukaan alueelta ei ole tunnistettu erityisiä luontoarvoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.