Oho mikä erikoinen tornitalo nousee Olariin!

Arkkitehdin perspektiivikuva tulevasta lamellitalosta. Kuva: Lujatalo Oy

Olariin osoitteeseen Ylismäentie 12 rakennetaan asuinkerrostalo, jossa arkkitehtitoimiston havainnekuvan perusteella näyttää olevan 12 kerrosta. Kerrostalolla on muutenkin näyttävä ja erikoinen ulkonäkö.

Kyseinen viiden porraskäytävän lamellitalo on yksi osa korttelikokonaisuutta, joka käsittää myös kolme matalampaa pistetaloa.

Uuden korttelin rakentaa Lujatalo Oy kiinteistösijoitusyhtiö NREP:lle. Yhteensä rakennuksiin tulee 404 asuntoa. Ylismäentien suuntaisesti sijaitsevaan lamellitaloon rakennetaan vuokra-asuntoja, kun taas sisäpihalla sijaitsevat kolme pistetaloa ovat omistusasuntoja.

Asuinkorttelin maanrakennustyöt käynnistetään tammikuussa 2019. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kortteliin viimeistään kesäkuussa 2021, kerrotaan Lujatalon tiedotteessa.

Korttelin pääsuunnittelija on arkkitehti Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä. Veistoksellisessa lamellitalossa on kaikkien portaiden ylittävä vesikatto. Kadulta pihalle johtavien porttikäytävien ja korkeimman osan terassin katot sekä porrashuoneiden korkeat valokuilut valaistaan taidevalaistuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.