Näyttävä veistos kaupungin vuokra-asuntojen pihalle Kauklahdessa

Antti Nordinin maalatusta teräksestä valmistettu veistos Espoon Kauklahdessa. Kuva: Ilkka Vuorinen

Kauklahteen on pystytetty kaupungin vuokratalojen pihalle kuvanveistäjä Antti Nordinin vaikuttavan kokoinen veistos.

Espoon Asunnot Oy:n kiinteistön pihapiiriin osoitteeseen Hansakallionkuja 3 on asennettu kuvanveistäjä Antti Nordinin värikäs ja suurikokoinen veistos, joka tuo taiteen osaksi kiinteistön pihapiiriä ja kadun puolelle avautuvaa maisemaa.

Espoon Asunnoille suunniteltu ja toteutettu taideteos toimii tilanjakajana rajaamassa asuintontin piha-aluetta. Samalla teos näkyy Kauklahden puistotien ja Valhallantien risteyksen suuntaan kaikille alueella liikkuville.

Maalatusta teräksestä valmistettu teos tuo taiteen näyttävästi osaksi kiinteistön pihapiiriä ja kadun puoleista maisemaa. Vaikuttavan kokoinen veistos mukailee rinteen reunaa ja on noin 18 metrin pituinen nousten korkeimmillaan noin 160 sentin korkeuteen.

Useita suuria veistoksia julkiseen tilaan toteuttanut Nordin ottaa teosten suunnittelussa huomioon paikan ja tilan.

Kauklahteen pystytetyn veistoksen abstrakti ilmaisu ja iloiset värit kutsuvat luokseen, eikä teosta tarvitse ihailla vain etäältä.

– Teoksella on kaksi tehtävää. Sen lisäksi, että se toimii tilanjakajana merkitsemässä tontin rajaa, on se asukkaille myös visuaalinen koriste ja tilan muokkaaja, jonka päällä voi esimerkiksi istuskella. Kadun puolella veistos ilahduttaa ohikulkijoita, kertoo Antti Nordin tiedotteessa.

Vehreässä maastossa riemukkaasti luikerteleva veistos on toistaiseksi vailla nimeä.

– En ole oikeastaan nimennyt teosta, koska ajattelin että asukkaat keksivät sille sopivan nimen aikanaan. Suomenlinnassa, jossa asun ja työskentelen, ovat ohikulkijat kutsuneet sitä muun muassa kolmiulotteiseksi graffitiksi, iloiseksi käärmeeksi ja madoksi, Antti Nordin jatkaa.

Viherhoidon asiantuntija Risto Vuori Espoon Asunnoilta kertoo, että ajatus taideteoksesta syntyi kohteen isännöitsijälle, kun näkyvälle paikalle tontin rinteeseen tarvittiin suoja-aitaa.

Taannoin Upeartin kanssa Kauklahteen toteutettu taiteilija Lotta Hännisen pysäköintialuetta reunustava taideteos oli mielessä onnistuneena arkipäiväisen tilan piristäjänä.

– Onhan sitä perinteistä aitaa jo nähty. Tontilta on hyvä näkyvyys niin pihan puolelle kuin risteyksen suuntaan kadulle, joten aluetta rajaavaa taideteosta alettiin ideoimaan yhdessä Upeartin kanssa. Lopulta muodostui ajatus maaston muotoa mukailevasta värikkäästä veistoksesta, joka näyttäytyy kiinnostavana pidemmällekin, kuvailee Risto Vuori hankkeen taustoja.

Veistos toteutettiin tilaustyönä Espoon Asunnoille. Hankkeen taidekoordinoinnista ja tuotannosta vastasi Upeart.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.