Uusi Matinkylän lukio avasi ovensa opiskelijoille

Matinkylän lukion ravintolassa on esiintymislava

Keskellä Matinkylää on saatu päätökseen mittava viiden vuoden lukioprojekti, kun uusi lukiorakennus avattiin opiskelijoiden käyttöön metroaseman vieressä 7. helmikuuta.

Uuden Matinkylän lukion arkkitehtisuunnitelmista vastasi Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit. Heidän idealuonnoksensa Lyhty voitti lokakuussa 2020 suunnitelmakilpailun. Lukiorakennus on nimensä mukainen, valoisa ulkoa ja sisältä. Avaruuttakin riittää. Tilaa on 11 000 bruttoneliömetriä.

Tänä keväänä aloituspaikkoja tulee olemaan 230, ja jatkossa Matinkylän lukio tulee olemaan noin 840 opiskelijan lukio. Matinkylän lukiossa on yleislinjan lisäksi kuvataidelinja, jonne tänä keväänä otetaan 25 uutta opiskelijaa.

Lisäksi rekrytoidaan lisää opettajia. Rehtori Harri Henttonen kertoo Espoon kaupungin tiedotteen mukaan, että tällä hetkellä avoinna olevia virkoja on kuusi.

Matinkylän lukiossa on viisi kerrosta.

Luokat ovat kerroksittain opetusaloittain; esimerkiksi viidennessä kerroksessa on reaaliaineiden luokat, neljännessä matematiikan ja luonnontieteiden, kolmannessa kielten luokat.

Rakennusta suunniteltaessa opettajat ovat olleet vahvasti mukana. Esimerkiksi kuvataiteen tilojen suunnittelussa on kuultu alan opettajia. Luokkatilan tilan lisäksi kuvataiteella on oma studio.

– Luokissa on hyvin pistorasioita esimerkiksi läppäreille. Ne eivät ole tiellä eikä johtoihin kompastu, kehuu tutor Tommi Siren.

Lukiossa on myös muunneltavia luokkatiloja, joista saa joko yhden ison tilan tai useamman pienemmän; pienempien tilojen väliin voi vetää liukuovet, jotka eristävät hyvin ääntä.

– Voimme pitää esimerkiksi erilaisia infotilaisuuksia näissä isoissa luokissa, opinto-ohjaaja Marjut Lindqvist kuvaa.

Luokat on nimetty Itämeri-teemaisesti, ensimmäisen kerroksen pohjasedimentti-aihepiiristä ylöspäin.

– Itämeri on lähellä ja kuulumme Unesco-lukioiden Itämeri-verkostoon, Harri Henttonen kertoo.

Luokkien nimeämisestä vastasivat opettajat.

Matinkylän lukiossa on myös esimerkiksi suuri 700-katsomopaikkainen liikuntasali, kuntosali sekä ulkona tekonurmikko, koripallokenttä ja ulkokuntosali. Rakennuksen katolla on aurinkopaneeleita, rakennuksen lämmitykseen ja viilennykseen käytetään maalämpöä. Kaiken kukkuraksi lukion aulatiloihin tulee biljardipöytä, pöytäfutis ja lautapelejä.

Tommi Siren on tyytyväinen, kun luokassa voi helposti ladata tietokonetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.