Matinkylässä palkittiin ”persoonallinen” silta

Matinkylään valmistunut kevyen liikenteen silta on palkittu korkealuokkaisesta siltasuunnittelun ja siltarakentamisen osaamisesta. A-Insinöörien suunnittelema veistoksellinen Matinkartanonsilta on turvallinen koululaisille, mutta myös kaunista katseltavaa alikulkijoille.

Vuoden silta 2019 -tunnustuksen myöntäneen Suomen Rakennusinsinöörien Liiton tuomaristo kiitteli sillan korkealaatuista suunnittelua ja sen esteettisyyden tuomaa lisäarvoa ympäristöön. Näkyvällä risteyspaikalla Matinkylässä sijaitseva silta erottuu etenkin veistoksellisella kannen muodolla sekä näyttävällä valaistuksella.

Sillan alapinnan veneenpohjaa muistuttava muoto on suunnittelijoiden mukaan Suomessa ainutlaatuinen.

Sillan linjausta koskeva oivallus koettiin, kun yksi sillan pilareista keksittiin sijoittaa keskelle kiertoliittymää. Sen ansiosta silta on persoonallinen, siitä voitiin tehdä rakenteeltaan suhteellisen kevyt ja se istuu hyvin ympäristöönsä, sanoo sillan pääsuunnittelija Petri Kela A-Insinööreistä.

Valaistus sijaitsee perinteisten pylväiden sijaan kaiteessa, joten silta on erittäin näyttävä myös pimeään aikaan. Panostus sillan ulkonäköön näkyy lopputuloksessa.