Viherlaakson kirjasto säilyy täpärästi

Kuvituskuva

Viherlaakson kirjasto oli jo menossa kiinni lopullisesti ensi tammikuun alussa, mutta nyt näyttääkin siltä, että alueella säilyy kirjasto myös tulevaisuudessa.

Espoon kaupungin kulttuurilautakunta vastusti aivan viime metreillä myös Lippajärven asukkaille tärkeän Viherlaakson kirjaston lakkauttamista ja purkamista. Myös kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunnassa on nyt sovittu, että Espoon investointiohjelmassa varataan rahaa kirjaston säilyttämiseen Viherlaaksossa.

Kaupungin tilapalvelut-yksikkö oli jo ehtinyt lähettää Viherlaakson kirjastorakennuksen purkamisilmoituksen, jonka mukaan rakennuksen purkaminen aloitetaan 1. helmikuuta 2021 ja rakennuksen on oltava tyhjä 31. tammikuuta 2021.

Kulttuurijohtaja esitti kulttuurilautakunnalle, että koska korvaavia kirjastotiloja ei ole tarjolla, Viherlaakson kirjaston palvelutoiminta lopetetaan 1. tammikuuta 2021 alkaen.
Espoon kirjastolautakunta päätti kuitenkin, että huonokuntoisessa rakennuksessa toimivalle kirjastolle yritetään vielä löytää jokin korvaava tilaratkaisu. Kirjastolautakunta päätti marraskuun puolivälissä palauttaa uuteen virkamiesvalmisteluun kirjastorakennuksen purkamista koskevan asian.
Lautakunta haluaa, että kaupungin tilapalveluiden kanssa jatketaan neuvotteluja soveltuvien korvaavien tilojen etsimisestä tai pohditaan vaihtoehtoisten toimintatapojen toteuttamista, jotta Viherlaakson alueen kirjastopalvelut voidaan toteuttaa kokonaisvaltaisesti.

Kulttuurilautakunta päätti myös pyytää tarkempaa selvitystä, voidaanko rakennuksen purku siirtää myöhempään ajankohtaan.

Marraskuun puolivälissä myös Espoon kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunta saavutti neuvottelutuloksen, jonka mukaan kaupungin vuoden 2021 talousarvion investointiohjelmassa varataan rahaa kirjaston säilyttämiseen Viherlaaksossa.
Viherlaakson nykyinen kirjastorakennus on valmistunut vuonna 1970. Kaupungin eri virastot ovat etsineet kirjastolle vaihtoehtoista tilaa vuodesta 2018 alkaen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.