Leppävaaran seurakunta vierailee ikääntyneiden kodeissa

Valtakunnallisella Vanhustenviikolla Leppävaaran seurakunta tempaisee ja vierailee vanhusten kodeissa 9.–10. lokakuuta. Kuka vain Leppävaaran alueella asuva ikäihminen voi kutsua seurakunnan kylään.

Tempauksella haluamme tuoda seurakunnan lähemmäksi arkea. Ihmisellä ei tarvitse olla hätä tai juhla, kun hän kohtaa kirkon. Haluamme tulla kylään ihan muuten vain ja viettää yhdessä mukavan hetken, toteaa idean äiti, Leppävaaran seurakunnan diakoni Noora Rajala.

Kyläilyä varten ei tarvitse valmistautua etukäteen. Seurakunnan työntekijäparivaljakko – usein pappi ja diakoniatyöntekijä – tuo mukanaan pullakahvit.

Tempaus on suunnattu erityisesti niille vanhuksille, joiden on syystä tai toisesta vaikea osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan, summaa Rajala.

Kutsu kirkko kylään on Leppävaaran seurakunnan etsivää vanhustyötä, jolla pyritään tavoittamaan seuraa ja toimintaa kaipaavat ikäihmiset.

Vierailut ikääntyneiden kodeissa toteutetaan ke 9.10. ja to 10.10. klo 9–18. Kyläilyaika varataan puhelimitse ma 23.9. ja ti 24.9. klo 9–16 diakoni Noora Rajalalta. Tapahtumaan voivat osallistua niin yksittäiset vanhukset kuin hoivakodit.

Vanhustenviikolla Leppävaaran seurakunta osallistuu myös valtakunnalliseen Iäkkäiden ulkoilupäivään. Lokakuun 10. päivä järjestettävä Vie vanhus ulos -päivä kannustaa ihmisiä ulkoilemaan iäkkään naapurin, ystävän tai sukulaisen kanssa. Leppävaaran seurakunta tarjoaa jokaiselle osallistujalle kävelyn päätteeksi kahvit torstaina 10.10. kello 13–14 Karakappelissa, Karakalliontie 12.