Leppävaaran kirkko aukeaa taas

Kuva Leppävaaran kirkko kuvaaja Juha Ryhänen.jpg

Leppävaaran kirkon remontti loppusuoralla – festarit tulossa

Leppävaaran kirkko aukeaa remontin jälkeen adventtisunnuntaina 1. joulukuuta. Kaiken kukkuraksi Leppävaaran kirkko täyttää 40 vuotta tänä vuonna.

Adventtisunnuntaina 1. joulukuuta Leppävaaran seurakunnassa vietetään joulukauden avajaisia, Hoosiannafestareita. Ympäri Leppävaaraa levittäytyvillä Hoosiannafestareilla voi rapsuttaa alpakkaa ja marsuja, leipoa pipareita, laulaa Hoosiannan tai moikata Espoon hiippakunnan piispaa Kaisamari Hintikkaa.

– Ensimmäinen adventti on yksi suosituimmista kirkkopyhistä, kun väki tulee laulamaan Hoosiannaa. Tänä vuonna halusimme järjestää kaupunkifestarit Hoosiannan ympärille. Luvassa on iloista yhdessäoloa ja joulun odotusta. Ohjelmasta voi poimia yhden tapahtuman tai kiertää kaikki neljä, kuvailee Leppävaaran seurakunnan kanttori Outi Noponen.

Leppävaaran kirkko on ollut suljettu remontin vuoksi viime toukokuun alusta asti. Sillä välin toiminta on järjestetty seurakunnan muissa toimipisteissä. Diakonialounaat siirtyvät Leppävaaran kirkolle tammikuussa 2020.

Syksyllä 2020 Leppävaaran kirkon toiminta uudistuu. Nyt seurakunnan työntekijät keräävät alueen asukkaiden toiveita siitä, millaista toimintaa kirkolle toivotaan ja tarvitaan. Nuorisotyönohjaaja Elina Törrösen johtama palvelumuotoilutyöryhmä suunnittelee yhdessä seurakuntalaisten kanssa kirkon kalustusta ja toimintaa.

– Kirkon kehittämisen kärkenä on yhteisöllisyyden lisääminen. Siksi toivomme kertomuksia tilanteista, joissa ihmiset ovat kokeneet kirkolla kuuluneensa joukkoon, tai toisaalta tulleensa torjutuiksi tai jääneensä ulkopuolelle. Näistä kertomuksista poimimme sitten ne asiat, joita lähdemme vahvistamaan tai korjaamaan, kuvaa Elina Törrönen.

Kuva1: Leppävaaran kirkko ilmakuvassa. Kuva: Juha Ryhänen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.