Cafe Zoceria ja muut Gallerian helmet

Pohjois-Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Galleria on keskittynyt erityisesti hyvinvointipuoleen ja lähialueen palvelemiseen. Sillä on edullinen sijainti Pohjois – Leppävaarassa. Espoon kaupunki on aikeissa kehittää Leppävaaraa yhdeksi suurimmaksi Espoon keskukseksi. Myös Galleria on mukana hankkeessa, joten on hyvin todennäköistä, että tulemme näkemään muutaman vuoden päästä Gallerian paikalla entistä ehomman liikekeskuksen paremmin osana Leppävaaran kokonaisuutta

Nykyinen Galleria on rakennettu vuonna 1985 ja sen omistaa tällä hetkellä Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt. Siellä käy päivittäin satoja asiakkaita erityisesti K-supermarketissa ja Fit 1 kuntosalissa.

Muita suosittuja liikkeitä ovat tanssistudio Footlight sekä erityisesti Cafe Zoceria-kahvila . Lisäksi on hierontapalveluja, jalkaterapiaa ja kauneudenhoitopalveluja, parturi-kampaamo, asuntovälitys, Foto Galleria , suutari, kahvila ja ompelimo.

Autopaikkoja on yhteensä reilu 400, joista noin puolet on jatkuvasti kauppakeskus Gallerian jatkuvassa käytössä. Muut paikat ovat enimmäkseen toimistotalojen käytössä. Toistaiseksi paikat ovat riittäneet hyvin.

Liikkeiden aukiolot vaihtelevat toimialojen mukaan. K-supermarket palvelee viikon jokaisena päivänä 6-22, viikonloppuisin lauantaina 8-21 ja sunnuntaina 9-21, mutta esimerkiksi useimmat erikoisliikkeet ovat suljettuja viikonloppuisin tai sunnuntaisin.

Gallerian tavoitteena on palvella nykyisessä olomuodossaan lähialuetta. Leppävaaran kasvaessa ja Gallerian uudistuessa pyritään tuottamaan yhä monipuolisempia palveluja lähialueen asukkaille. Tavoitteena ei ole suoranaisesti kilpailla Sellon kanssa, vaan ideana on pikemminkin turvata välttämättömät lähipalvelut. Yleisesti voi sanoa, että korttimaksaminen on lisääntynyt runsaasti. Ikääntynyt väki saattaa vielä jonkin verran käyttää käteistä. K-supermarketissa on käytössä myös itsepalvelukassa.

Galleriassa ovat vuokralaiset jonkin verran vaihtuneet, mutta toimialat ovat pysyneet samoina. Uusimpana vuokralaisena on SRV:n asuntovälitys. Asuntonäyttöä on siis mahdollista kokea nyt myös virtuaalilasien välityksellä.

Cafe Zoceria on myös kohtuullisen uusi vuokralainen, mutta löytänyt paikkansa erittäin hyvin leppävaaralaisten keskuudessa. Samainen kahvila äänestettiin Espoon parhaimmaksi kahvilaksi. Se on hyvin suosittu ja kahvilassa on mukava tulla lounaalle tai muuten rupattelemaan. Se on Leppävaaralaisten kokoontumispaikka niin kuin koko Galleriakin.

Hannu Huvinen.

Kuva : Galleria on vahvasti mukana jokavuotisilla Raittikarnevaaleilla.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.