Koronakulma laajenee kerrostalolla Olarissa

0
74
Kuvituskuva

Koronakulma 2:n suunnittelu etenee Olarissa.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Koronakulma 2:n asemakaavan muutosehdotuksen toukokuussa.

Kaavahanke on saanut nimensä alueella sijaitsevasta Koronakadusta.

Asemakaavan muutoksella jatketaan alueen itäpuolelle aiemmin kaavoitetun Koronakulma 1:n ja sen viereisen Komeetanrinteen asemakaavan muutosten aloittamaa yhtenäistä kaupunkirakennetta ja kaupunkikuvaa Kuitinmäentien pohjoisreunalle.

Koronakulma II:n asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa liike- ja toimistorakennusten korttelialue ja istutettava puistoalue asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Sinne on sallittua rakentaa myös liiketiloja, palvelutiloja, toimistoja ja asuntojen yhteyteen työtiloja.

– Rakentamisen tapaa ohjataan kaavamääräyksillä. Rakennukset tulee sovittaa ympäristöön sekä mittasuhteiltaan että julkisivumateriaaleiltaan.

Yleistä autojen pysäköintiä on luvassa Koronakadun ja Friisinkalliontien katualueille. Koronakadun nykyinen ajoratapysäköinti poistuu ja sitä korvataan kolmen autopaikan pysäköintitaskulla. Lisäksi Friisinkalliontien varteen esitetään kaavaehdotuksessa uusi kolmen autopaikan pysäköintitasku.

Kuitinmäentien ja Friisinkalliontien katualueille nykyisessä asemakaavassa osoitetut jalankulun ja pyöräilyn alikulkutunnelit poistetaan uudesta asemakaavasta. Alikulkutunneleita ei ole toteutettu.

Yhdellä kaavamuutosalueen tonteista sijaitsee vuonna 1979 valmistunut kolmikerroksinen toimistotalo, joka on kaupungin mukaan vajaakäytössä ja jolle ei ole löydetty sopivaa uutta käyttöä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.