Hösmärinpuiston koulu lakkautetaan Suvelassa

Kuvituskuva

Suvelassa sijaitseva Hösmärinpuiston koulun toiminta päättyy 31. heinäkuuta 2023.

Asiasta päätti Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen lautakunta helmikuun 2022 kokouksessaan.

Espoon kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että alueen asukkaille järjestetyn tilaisuuden perusteella Hösmärinpuiston koulun toiminnan päättymistä ei vastustettu.

– Myös Hösmärinpuiston ja Sunan koulujen johtokunta ilmaisi, että päätösehdotus oli huolella valmisteltu, perusteltu ja ymmärrettävä, kaupunki tiedotti.

– Muutos parantaa muun muassa oppilashuollon saatavuutta, erityisopetuksen järjestämistä, laajentaa kaveriverkkoa ja edistää kotoutumista.

Päätöksen mukaan Hösmärinpuiston koulussa lukuvuonna 2022-2023 yleisopetuksessa opiskelevat oppilaat sijoitetaan Tuomarilan kouluun 1. elokuuta 2023 lukien.

– Hösmärinpuiston koulussa lukuvuonna 2022-2023 erityisluokilla opiskeleville ja lukuvuonna 2023-2024 erityisluokilla jatkaville oppilaille osoitetaan koulupaikat oppilaskohtaisten erityisen tuen tarkistamispäätösten yhteydessä, tiedotti Espoon kaupunki.

Hösmärinpuiston koulussa lukuvuonna 2022–2023 perusopetukseen valmistavassa opetuksessa opiskeleville oppilaille osoitetaan koulupaikat oppilaskohtaisen tarkastelun perusteella.

Hösmärinpuiston ja Sunan koulujen yhteinen johtokunta lakkaa 31.7.2023. Sunan koulun johtokunta perustetaan 1.8.2023 lukien. Johtokunnan jäsenistä ja varajäsenistä päätetään lautakunnassa erikseen.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti helmikuun 2022 kokouksessaan myös lakkauttaa Nuuksion koulun toiminnan. Nuuksion koulu lopetetaan heinäkuun 2022 lopussa. Koulun oppilaat siirtyvät Karhusuon kouluun.

– Päätös Nuuksion koulun lakkauttamisesta kytkeytyy valtuuston 19. lokakuuta 2020 hyväksymään Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaan vuosille 2021-2025. Ohjelmassa on asetettu tavoitteeksi suuremmat kouluyksiköt ja perusopetuksen palveluverkon järkeistäminen. Pienistä kouluyksiköistä luovutaan ja lähekkäin sijaitsevia yksiköitä yhdistetään mahdollisuuksien mukaan yhtenäisiksi peruskouluiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.