Espoosta kerätystä puun kaarnasta syntyi juhlaolut Keravalla

Sinebrychoff on valmistanut 200-vuotisjuhliensa kunniaksi juhlaoluen Keravan tehtaallaan.

Juoman nimi on 1819-olut ja sitä tuotettiin vain yksi uniikki tuotantoerä syyskuun alussa. Tuotteen jakelu alkoi 23. syyskuuta kautta maan.

Nikolai Sinebrychoff perusti olutpanimon Helsingin Hietalahteen syksyllä 1819.

Juhlaolut on panimomestari Tapio KangasHeiskan Saccharomyces paradoxus -villihiivalla ja modernilla lagerhiivalla valmistama täysmallasolut. Se yhdistää 1800-luvun perinteen moderniin panimo-osaamiseen.

Juhlavuotta varten pantu 1819-juhlaolut sai alkunsa Panimolaboratorion (PBL) projektista, jossa tutkittiin luonnosta eristettyjen hiivojen soveltuvuutta oluenvalmistukseen. Saccharomyces paradoxus -nimen saanut hiiva löytyi Espoon Oittaalta, tammipuun kaarnasta.

– Halusin juhlaolueemme hiivan, jonka voisin kuvitella olleen käyttämässä Sinebrychoffin parinsadan vuoden takaisia oluita. 1800-luvulla oluen käymisastiana olivat tammitynnyrit, joten tammen kaarnasta löytynyt hiiva voisi olla juuri oikea, kertoi Sinebrychoffin pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiska.

JAA