Etelä-Espoossa sijaitsee uuden OCR-kilpailulajin urheilukeskus

Suur-Espoonlahden alueella sijaitsee urheilukeskus, jossa voi harrastaa virallisena kilpailulajina uutta olevaa OCR-urheilulajia.

OCR on vapaasti suomennettuna esteratamaastojuoksua. Se on yhdistelmä maastojuoksua ja erilaisia esteitä, kuten korkeita ja ylikiivettäviä seiniä, ryömimistä, köyden kiipeämistä, jääkylmään veteen hyppäämistä, erilaisissa esteissä roikkumista, tasapainoilua ja painavien esineiden kantamista.

– Helsingissä vuodesta 2014 saakka järjestetty Tough Viking on esimerkki OCR-kisasta. Lajin Euroopan mestaruuskisoissa ja maailmanmestaruuskisoissa on nähty suomalaisedustusta jo useina vuosina, mutta ensimmäiset viralliset Suomen mestaruuskisat sekä kansallinen lajiliitto FOCRA (Finnish Obstacle Course Racing Association) näkivät päivänvalon vasta kuluneena syksynä, kerrotaan OCR Factory Oy:n tiedotteessa.

Yrityksellä on Finnoonlaaksontiellä sijaitsevassa urheilukeskuksessa OCR-sisäharjoitteluareena. Factory on OCR:n lisäksi erikoistunut myös HYROX-urheilulajiin. Se on puolestaan uusi eurooppalainen urheilukilpailu, jossa yhdistyvät juoksu ja crossfitistä tutut liikkeet.

OCR-Factoryn mukaan OCR ja HYROX ovat kovassa nosteessa maailmalla, mutta Suomessa niistä tiedetään vielä hyvin vähän.

– OCR:n ja HYROX:n kasvua maailmalla ovat siivittäneet kestävyysurheilun, erityisesti juoksun ja polkujuoksun suosio, mutta myös Yhdysvalloissa suositut Spartan sekä NinjaWarrior -kilpailut.

– Ihmiset hakevat liikkumiselta yhä enemmän elämyksellisyyttä ja yhteisöllisyyttä, ja juuri sitä OCR ja HYROX pystyvät harrastajilleen tarjoamaan. Nähtäväksi jää millaisella aikataululla Suomi pystyy kirimään kuilun kiinni muihin Pohjoismaihin harrastaja- ja kilpailijamäärissä, jatketaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.