Espoonlaistentalon arkkitehtuurikilpailussa mukana neljä suunnitelmaa

Yksi neljästä kilpailuehdotuksesta, Kontrapunkti.

Espoon kaupunki kaavailee Espoonlaistentalosta uutta modernia hybridirakennusta Espoon keskukseen.

Espoon keskukseen sijoittuvan Espoolaistentalon suunnittelusta on käynnissä arkkitehtuurikilpailu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton Safan kanssa.

Kilpailuehdotuksista jatkoon valittiin neljä työryhmää, joiden laatimat ehdokastyöt kulkevat nimillä Kohtaamisia, Kontrapunkti, Lehteri ja Virta.

Työt ovat asukkaiden nähtävillä ja kommentoitavana Espoon kaupungin verkkosivuille. Kommentteja voi jättää 28. maaliskuuta saakka.

– Saatua palautetta hyödynnetään kilpailuehdotuksia arvioitaessa, tiedottaa Espoon kaupunki.

Kilpailuarvioinnissa tullaan painottamaanmuun muassa kokonaisratkaisujen toiminallisuutta, kiinnostavuutta, viihtyisyyttä sekä toteutettavuutta.

Valinta on tarkoitus tehdä kesäkuun alkuun mennessä, jolloin järjestetään myös kilpailunäyttely Entressen kirjastossa Espoon keskuksessa.

Kilpailualue sijaitsee Espoon juna-aseman pohjoispuolella vanhan virastokeskuksen alueella ja se on merkittävä osa Espoon keskuksen toiminnallista ja kaupunkirakenteellista ydintä.

Tulevassa Espoolaistentalossa yhdistyvät kaupungin hallinnolliset tilat, monipuoliset palvelut, kulttuuri- ja liiketilat sekä päätöksentekoa ja asukastyötä palvelevat tilat.

Uudet tilat kokoavat yhteen monessa eri osoitteessa hajallaan toimivia kaupungin yksiköitä ja palveluita, mikä tuo säästöjä hallinnon tilojen käyttökustannuksiin ja tulee helpottamaan asukkaiden asiointia.

Espoolaistentalon lisäksi kilpailualueelle tulee valmistumaan myös uutta asuinrakentamista lähes 600 asukkaalle, päivittäistavarakauppa sekä monipuolisia liiketiloja.

– Espoon keskuksen vaikutuspiirissä asuu tällä hetkellä noin 30 000 asukasta ja asukasmäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Espoolaistentalon rakentaminen on askel kohti alueen kehittymistä houkuttelevaksi kaupunkikeskukseksi, jossa palvelut ovat helposti saavutettavissa, kertoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Alueen asemakaavaa muutetaan voittaneen kilpailutyön pohjalta. Suunnitelmaa on myös mahdollista kehittää asemakaavaprosessin aikana.

Kilpailuehdotus Lehteri
Kilpailuehdotus Virta
Kilpailuehdotus Kohtaamisia

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.