Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennukselle lisärahaa

Kuvituskuva

Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennuksen rakentaminen on osoittautumassa ennakoitua kalliimmaksi.

Espoon kaupungin tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden urheilupuiston tekojään huoltorakennuksen hankesuunnitelman muuttamisen siten, että hankkeen uusi tavoitekustannus on 1,99 miljoonaa euroa. Aiemmin, maaliskuussa 2019 päivätyssä hankesuunnitelmassa tavoitekustannus oli 1,0 miljoonaa euroa.

Kaupungin mukaan syynä investointibudjetin ylittymiseen ovat rakentamisen korkeasuhdanne sekä markkinariskit esimerkiksi koronaepidemiatilanteen takia.

– Lisäksi rakennusosapohjainen kustannusarvio oli osunut alakanttiin erityisesti hankevarausten ja esirakentamisen, mutta myös muiden rakennuskustannusten osalta, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

– Kustannusarvion epävarmuuksia ovat lisänneet myös hankkeen jaksottaminen kahteen vaiheeseen siten, että perustukset ja muu rakennus toteutetaan erillisissä urakoissa.

Kyseessä on Espoon kaupungin omistaman urheilupuiston alueelle toteutettava huoltorakennus, joka palvelee erityisesti tekojään ja pesäpallokentän käyttäjiä. Huoltorakennukseen sijoitetaan pukuhuonetilat, varastotilaa sekä toimisto- ja kioskitila. Hankkeeseen kuuluu myös kentän jäädytyksen vaatima jäänhoitokoneiden halli, koneiden vaatima huoltopiha sekä kentän jäädytyslaitteen vaatima tila.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.