Espoon Mielenterveysyhdistys kutsuu yksinäiset luokseen


Meillä kaikilla on omat tapamme ja seuramme joulun viettoa varten, mutta paljon on myös niitä, joilla ei ole seuranaan ketään, ei edes jouluna. Jotkut nauttivat yksinäisyydestä, mutta jotkut eivät, joten Espoon Mielenterveysyhdistys EMY ry on jo vuosikymmenten ajan pyrkinyt pitämään huolen siitä, että heillekin on paikka, johon voi tulla.

– EMY ry:lla on kaksi kohtaamispaikkaa Espoossa, kertoo yhdistyksen toiminnanohjaaja Tiina Pajula. Toinen kohteista on Pappilanmäellä sijaitseva Lilla Karyll ja toinen Ala-Kivenlahdessa sijaitseva Meriemy.

– Kohtaamispaikkojen toiminta perustuu vapaaehtoiseen ja vertaistukeen pohjautuvaan kansalaistoimintaan, ja ne ovat avoinna lähes jokaisena päivänä vuodessa.

Arkipäivisin kohtaamispaikkoja pitävät avoinna yhdistyksen työntekijät, viikonloppuisin ja pyhinä puolestaan vapaaehtoiset, joita ei koskaan ole liikaa. Paikalle tulevat voivat osallistua talkoisiin tai piipahtaa lukemassa lehtiä tai vaikkapa surffaamaan netissä.

– Yhdistyksellä on myös runsaasti erilaista ryhmätoimintaa eri puolella Espoota. Teemme myös esimerkiksi retkiä niin lähialueille kuin kauemmaksikin ja järjestämme 5-7 kertaa vuodessa erilaisia leirejä, Pajula luettelee.
– Leirit toimivat monelle levon ja yhdessäolon hetkinä, jopa vuoden kohokohtina. Toiminta on osallistujalähtöistä ja kaikki retket, leirit ja ryhmät suunnitellaan yhdessä.

Joulunajan yhdessäoloa ja uusia mahdollisuuksia

Yhdistyksen perinteinen joulutapahtuma järjestetään jälleen Meriemyssä jouluaattona. Tuolloin kuunnellaan joulurauhan julistus, syödään kylmiä joulupöydän herkkuja ja ollaan yhdessä.

– Tapahtuma alkaa kello 11.30 ja päättyy kello 15.30 jolloin viimeiset bussit lähtevät. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta toivomme ilmoittautumisia puhelimitse Meriemyyn, Pajula kertoo.
– Joulunajan jokaiselle pyhäpäivälle on useimmiten löytynyt vapaaehtoisia pitämään ainakin yhtä kohtaamispaikkaa avoinna joka päivä johonkin aikaan, jolloin kenenkään ei tarvitse jäädä koko päiväksi yksin.

Uudenvuoden juhlat pidetään 29. päivä Lilla Karyllissa ja suunnataan katse uuteen vuoteen, jolloin aletaan suunnitella sekä kolmannen kohtaamispaikan avaamista että uutta hanketta, jolla parannetaan nuorten aikuisten osallistumismahdollisuuksia.

– Tähän mennessä käynnissä ollut Kutsu-hanke on tuonut parin vuoden aikana useita uusia toiminnasta kiinnostuneita mukaan.

 

Kohtaamispaikat:

Lilla Karyll (Pappilantie 7) avoinna ma-pe klo 9-16.30 p. 09-859 2057

Kohtaamispaikka Meriemy (Merenkäynti 3) avoinna ma-pe klo 9-16:30 p. 09-8632031

www.emy.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.