Espoon kulttuurikeskukseen tilat kaupunginteatterille

Havainnekuva näyttää kulttuurikeskuksen laajennusosan sijainnin. Rakennuksen arkkitehtuuri täydentyy myöhemmin. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Tapiolassa sijaitsevan Espoon kulttuurikeskuksen laajennuksen suunnitteluhanke etenee.

Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosa tarkoittaa uutta teatterisalia, joka korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Hankesuunnitelman mukaan laajennukseen tulee teatterisali ja harjoitussali oheistiloineen.

Katsomoon tulee noin 500 paikkaa ja tarvittaessa katsomoa voidaan muokata ja laajentaa.

Teatteri oheistiloineen suunnitellaan kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta, jolloin esimerkiksi aulatiloja ja eri yleisöpalveluita voidaan tarjota ja hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti.

Espoo kehittää samalla Kulttuuriaukion ympäristöä. Tavoitteena on luoda aukiosta viihtyisä ja eheä kaupunkitila, jonka ympärille tulee toimisto- ja liiketilaa, palveluita ja asuntoja.

Kulttuuriaukio halutaan vapauttaa kevyelle liikenteelle ja tapahtumille.

– Kulttuurikeskuksen laajennus ja Kulttuuriaukion suunnitelmat luovat edellytykset elävälle ja houkuttelevalle kaupunkitilalle. Nämä ovat keskeisiä vetovoimatekijöitä Tapiolassa ja koko Espoossa, sanoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Laajennusosa liittyy kulttuurikeskukseen galleriatilan välityksellä. Galleria on osa Tapiolan keskuksesta pohjoiseen johtavaa jalankulkureittiä. Lisäksi kevyen liikenteen reittejä sekä Keskusaltaan että Kaupinkalliontien puolella kehitetään.

– Kulttuurikeskuksen laajennuksen sekä Kulttuuriaukion suunnittelee Arkkitehtitoimisto ALA Oy, joka on suunnitellut muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n laajennuksen, tiedottaa Espoon kaupunki.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti 26. syyskuuta 2022 ehdottaa Espoon kaupunginhallitukselle, että Espoon valtuusto hyväksyy Espoon kulttuurikeskuksen teatterin hankesuunnitelman.

Jaosto kuitenkin edellyttää, että ennen hankesuunnitelman hyväksymiskäsittelyä, kaupunginhallitukselle toimitetaan selvitys hankkeen tilasuunnittelun eri luonnosversioista ja niiden vaikutuksesta teatteritilojen toimivuuteen, kulttuuriaukion käyttömahdollisuuksiin sekä kevyen liikenteen yhteyksiin. Lisäksi kaupunginhallitukselle pitää toimittaa riskiarvio kustannuskehityksestä sekä mahdollisista kustannusten nousuun vaikuttavista tekijöistä.

Laajennuksen rakentaminen voisi alkaa talvella 2024, jolloin uusi teatteri saataisiin käyttöön syyskaudella 2027.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.