Espoo: uusi ennätys asuntotuotannossa

Uusia asuntoja valmistui muun muassa Finnooseen. Kuva: Noora Nilsén

Espoossa valmistui vuonna 2022 yhteensä 5 625 asuntoa.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan se on uusi ennätys, eli enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Suurin osa uusista asunnoista valmistui Niittykumpuun, Perkkaalle, Suvelaan, Espoonlahden keskukseen ja Finnooseen.

Valmistuneiden asuntojen määrä ylitti selvästi Espoon vuotuisen asuntotuotantotavoitteen, joka on 3 300 asuntoa. Asuntotuotantotavoitteet määritellään valtion ja kuntien yhteisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksessa. Nykyinen MAL-sopimus on voimassa 2020–2031. Espoo kuuluu 14 kunnan kanssa Helsingin seudun MAL-sopimukseen.

Vuonna 2022 valmistuneista asunnoista pientaloissa sijaitsi 1 025 asuntoa, joista kolme neljäsosaa oli omakotitaloja. Valmistuneista vapaarahoitteisista kerrostaloasunnoista kaksi kolmasosaa sijaitsi koko talon vuokrakohteissa.

ARA-vuokra-asuntoja valmistui 954, mikä ylitti tavoitteen. Tavoite oli 660 asuntoa.

Yli puolet valmistuneista ARA-vuokra-asunnoista oli Espoon Asunnot Oy:n kohteissa.

Asumisoikeusasuntoja valmistui 188 ja lyhyen korkotuen asuntoja 61. Lisäksi Suurpeltoon valmistui Espoon ensimmäinen takauslainalla toteutettu osaomistuskohde, jossa on 91 asuntoa.

Espoossa aloitettiin vuonna 2022 kaikkiaan 3 983 uuden asunnon rakentaminen. Se on selvästi vähemmän kuin kahtena edellisenä vuonna, jolloin aloitettiin yli 6 000 asuntoa vuodessa.

Myös myönnettyjen rakennuslupien määrä 5 060 uudelle asunnolle pieneni vuonna 2022 verrattuna kahteen edelliseen vuoteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.