Espoo antoi lausuntonsa Etelä-Espoon bussilinjastosta

Espoon kaupunki haluaa, että HSL-kuntayhtymä varautuu järjestämään Kivenlahden ja Espoonlahden seudulta on länsimetron jatkeen kanssa päällekkäistä bussiliikennettä Helsingin keskustaan ainakin jonkin aikaa länsimetron jatkeen valmistuttua 2023.

Se tarkoittaisi bussilinjojen 143A, 164A ja 147A liikennöintiä uuden linjaston rinnalla ainakin sen aikaa, kunnes metron käynnistysvaihe on ohi ja toiminta on vakiintunut.

– Espoon kaupunki näkee tarpeelliseksi varautua metron jatkeen käyttöönoton osalta osittaiseen päällekkäisyyteen nykyisen suoraan Kamppiin menevän bussiliikenteen ja metroliikenteen osalta. Päällekkäisyyden tarkoitus on taata joukkoliikennepalvelun sujuvuus etenkin metron käyttöönottovaiheessa ja antaa käyttäjille aikaa löytää uusi palvelu, todetaan Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston lausunnossa HSL-kuntayhtymän Etelä-Espoon linjastoluonnokseen.

Lausunnon mukaan liikennöintimallin ja linjaston tulee varautua siihen, että useampi kuin joka toinen metrojuna liikennöidään Kivenlahteen ruuhkassa.

Espoon kaupunki myös toistaa nyt aiemman kantansa, että joukkoliikenteen tariffijärjestelmän B-vyöhyke pitäisi laajentaa koko Kehä III:n sisäpuoliselle alueelle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.