Politiikka on riitelyä yhteisistä asioista

Vaula Norrena on entinen nappulafutisjoukkueen sekä tanssijoukkueen johtaja ja nykyisin pelkkä johtaja, Vantaan vihreiden kaupunginhallitusryhmässä

Näin lausui edesmennyt Matti Nykänen ja viisaasti lausuikin.

Tuskin on uusi valtuusto aloittanut, kun on saatu kaksikin lihavaa tappelua, mitä oikein sovittiin ja mitä ei.
Ensin kuusi poliittista ryhmää yhdeksästä unohti jo allekirjoittaneensa sopimuksen ratikan loppuun suunnittelusta ja vasta sen jälkeen rakentamispäätöksestä 2023. Suunnittelu sisältyi neljän vuoden valtuustosopimukseen 30.6.2021. Elokuussa perussuomalaiset, keskusta, kristilliset, Liike Nyt sekä osa Kokoomuksesta ja RKP:stä teki aloitteen, että ratikan suunnittelu pitää keskeyttää heti.
Me muut tietysti tuohtumaan ja pöyristymään. Että voiko tällaisten takinkääntäjien allekirjoituksiin enää luottaa?

Heti perään tuli liikuntatilojen maksu-uudistus, jossa vapaa-ajan lautakuntaa johtanut puolue (SDP) itse sanoutui irti työstä, jota oli huolella valmisteltu.
Kyseessä on uudistus, joka jakaa niukkuutta tasaisemmin kuin ennen.
Ennen suuri osa liikuntatiloista oli maksuttomia alle 18-vuotiaiden harrastamiseen – mutta vain ne liikuntatilat, jotka sattuivat olemaan opetusviraston hallinnoimia, lähinnä koulusalit. Liikuntaviraston liikuntahallit, jalkapallokentät ja jäähallit olivat aina maksullisia.
Nyt haluttiin jakaa maksuttomuutta reilummin.
Maksuttomuuden ehdoksi laitettiin, että myös harrastajille harrastuksen tulee olla maksutonta tai edullista, max 10 euroa/kk maksavaa. Myös erityisryhmät ja eläkeläiset saisivat halpoja harrastusryhmiä.

Tavoitteena oli lyödä kaksi vikkelästi liikkuvaa kärpästä yhdellä iskulla: yleinen kansan terveys ja suurempi urheilulajien välinen tasa-arvo. Jopa jäähallin saisi maksutta, kun vain järjestää matalan kynnyksen harrastamista sillä vuorolla. Ja kun koulusaleista maksettaisiin 3-4 euroa/tunti, niin ei jää- ja jalkapallohallista tarvitsisi maksaa 200 euroa/ tunti.
Ensin tämä oli puolueiden mielestä hyvä idea, mutta sitten ei ollutkaan.

Ensin SDP ja vasemmisto, sitten perussuomalaiset loihe lausumaan: ”Ei käy! Haluamme pysyä vanhassa systeemissä”. Kukaan heistä ei esittänyt, miten vanha systeemi rahoitetaan, vaikka se oli yhdessä todettu kalliiksi ja epäreiluksi.
Lopulta kaupunginhallitus päätti käyttää otto-oikeutta tähän lautakunnan riitaan. Nyt selvitellään eri vaihtoehtojen tarkempia kustannus- ja muita vaikutuksia, ennen kuin asia ratkaistaan.

Toivottavasti syksy jatkuu sopuisampana!

Vaula Norrena on entinen nappulafutisjoukkueen sekä tanssijoukkueen johtaja ja nykyisin pelkkä johtaja, vihreiden kaupunginhallitusryhmässä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.