ONKS TIETOO PRESSASTA?

Kuvan patsas on Palokin koskien ympäröimästä Ronttopuistosta, jossa voi ihailla erilaisia käsintehtyjä satupatsaita. Kuva: LetterboxMediat

ONKS TIETOO PRESSASTA?
– ootkos katsonut vaaliohjelmia?
– en, mitä niistä?
– no kannattais katsoa, onhan ne informatiivisia
– miten niin?
– no, nähdään missä ehdokkaat eroavat toisistaan
– no, missä?
– oisit katsonut! Kyllä hän ne eroaa; yksi juoksee, toinen käy salilla, toinen patikoi, toinen pelaa tennistä
– no, mitä sitten?
– antaahan se tärkeää tietoa eroavuuksista!
– liikunta ei mua tippaakaan kiinnosta! Onkos kyselty sen oheistoiminnasta kuten esimerkiksi hormonien käytöstä? Se kiinnostaisi. Pienen maan presidentin ei kannattaisi joka paikassa pullistella lihaksiaan.
Olisin kiinnostunut siitä, minkä kirjan he ovat viimeksi lukeneet? Hän kyllä saa ääneni, joka on lukenut Marcel Prustin ”Kadonnutta aikaa etsimässä”. Se liippaisi heidänkin elämäänsä aika läheltä. Onhan heillä tässä vaalityössä tuhrautunut monta kuukautta. Sitä aikaa sopii jossain vaiheessa etsiä, varsinkin hänen, joka hädin tuskin sai virkavapaata Brysselistä korkeapalkkaisesta työstään ja menee nyt koko ajan miinuksella. Saldokäyrä lienee jo laskeva.
– näitkös sen, kun ehdokkaat kävivät koululaisia tapaamassa?
– En, mutta kuulin. Koululaiset olivat kyselleet heiltä yleistietoa huonolla menestyksellä. Viidestä kysymyksestä jollakin oli vain yksi oikein. Tulee mieleen oma kouluaikani! Miksi en ole hakenut presidentiksi, kyllä nyt harmittaa! Tietotaitotasoni kun on kohdillaan! En ole myöskään kiinnostunut pahemmin siitä, miten he suhtautuvat uskottomuuteen. On kuulemma kyselty. Tässä maailman ajassa nuo lemmenyöt lasketaan kuuluvan rasittavan työn lisään ja lienevät presidentin tehtävissä ajan mittaan yhden käden sormilla laskettavissa!
No mutta mitä he kertovat presidentin tehtävien osaamiskyvystään???
– Paljonkin! He kaikki kannattavat Natoa, Suomen puolustamista, pohjoismaista yhteistä puolustusmallia sekä Euroopan puolustuksen vahvistamista
– No, mutta miten he kertovat oman osaamisensa vahvistavan noita asioita?
– No, kyllä he tekevät kaikkensa, että asiat vahvistuisivat. He lupasivat vierailla kaikissa länsimaissa ja pidemmälläkin, jos kutsutaan. Tekeillä heille on oma lentokone vähäpäästöisellä energialla. Haittatekijänä energialla on se, että se tekee ihmisistä veteliä ja aloitekyvyttömiä. Toisaalta presidentin tehtävissä ei kannata vouhkata liikaa, se aiheuttaa työtovereissa pahaa verta. Silloin diplomaatin taidot ovat taas tarpeen. Niitä kuitenkin suomalaisilla harvemmin luonnostaan esiintyy! Ulkoministeriön diplomaattikurssitkin ovat kevään osalta jo täynnä, joten niitä kykyjä ei nyt ehdi omaksua. Myöhemmin sitten, jos pressaa enää kannattaa kouluttaa. Alkaa olla jo silloin uusiutumatonta luonnonvaraa, joka kipataan pika pikaa ongelmajätelaitokseen.
– No, eikös nopanheitolla saisi nopeammin selvää sen, kuka noista pressaklooneista nimettäisiin presidentiksi?
– No, sitähän tässä just tehdään! Aivan hakuammuntaa tämä on! Jos yhden ottaa rivistä, saa kaikki kuusi muuta kaupanpäällisiksi lisäbonuksena! Tässä täytyy tehdä kuten tekoäly, joka pyytää ihmisiä todistamaan itselleen, että he todella ovat ihmisiä! Siis pressaehdokkaita, tietty!

Elina Kuosmanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.