Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus vaativat työtä

Eve Rämö

Ihanaa kun on kesä. Omalta osaltani tämä kesä on erityinen, saamme viettää sen vauvakuplassa uutta elämää ihastellen ja perhe-elämästä nautiskellen. Olen kiitollinen, että asumme maassa jossa ensiluokkainen terveydenhuolto kuuluu jokaiselle varallisuuteen katsomatta. Elämme maassa, jossa lapsen saaminen on valinta ja tarjolla niin pienelle tulokkaalle kuin odottavalle äidillekin on vain parasta.

Uutisten lukeminen sen sijaan ahdistaa; naisten oikeuksia kavennetaan ja seksuaalivähemmistöjä kohtaan hyökätään. Ne joilla on valtaa haluavat ottaa sitä pois niiltä, joilla sitä on vähemmän. Halutaan tehdä päätöksiä toisten kehosta, terveydestä ja parisuhteista. Uskon vakaasti jokaisen oikeuteen päättää omasta kehostaan, terveydestään ja elämästään. Viime aikaiset uutiset vahvistavat vain käsitystäni siitä, että maailma ei ole koskaan valmis eikä ihmisoikeustyö ole koskaan tehtynä. Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolustaminen ei kuulu vain niihin kuuluville vähemmistöille vaan on meidän jokaisen asia. Niin kauan kun suuri enemmistö vaikenee ei muutosta tapahdu. Muutos vaatii rohkeutta. On uskallettava niidenkin puolesta jotka eivät uskalla tai jotka vaikenevat vääryyksien edessä.

Haluan itse olla vaikuttamassa sen eteen, että maailmassa jokainen saisi olla juuri sellainen kun on ja tehdä omat valintansa. Ei palata enää menneeseen jossa patriarkaatti päättää muiden puolesta. Omalla työllä tai politiikalla ei korjata koko maailmaa mutta aina voi tehdä edes pienen palasen paremman tulevaisuuden puolesta. Nyt kuitenkin pidetään kesätaukoa politiikasta ja nautitaan siitä, mikä on tässä ja nyt.

Nautitaan kesästä sen kaikissa väreissä!

Eve Rämö
Tuore äiti
Korsolainen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu (vihr.)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.