Ei varas venettä kaada

Martti Huhtamäki. Valtion journalismipalkinnolla palkittu Ilta-Sanomien ex-päätoimittaja
Syksyyn siirtyminen ei ollutkaan aivan helppoa. Veneen kaataminen Kankahuvenlahden rannassa vaati voimia kovien sateitten jäljiltä, Edellinen vene varastettiin. Saa nähdä miten tämän veneen käy. Airot ovat kuitenkin nyt piilossa eikä ainakaan varas venettä kaada.
Siirtyessämme kesästä syksyyn eli maalta kaupunkiin lähestyimme kotiamme venäläisellä taktiikalla eli koukkaamalla Itäkeskuksen kautta. Se sujui hyvin lukuun ottamatta sitä, että peltipoliisi mittasi 16 km/h ylinopeutta.

Sovitut tapaamiset eivät kuitenkaan keskikaupungilla sujuneet helposti. Kulosaaren sillan pielessä sen keskikaupungin puolella oli meneillään katutyö, joka sekoitti 15 minuutilla aikataulua. Nestorin 5-vuotispäiville meno viivästyi lisäksi siksi, että Pohjois-Esplanadilla kuorma-auto toi yhteen säilyneeseen kivijalkakauppaan uutta myytävää. Yksi ajokaista ei sallinut ohittamista. Onneksi sentään vaikuttavat kukkaistutukset virkistivät mieltä. Samoin se, että kaukoidän turistit tulvivat ja videokamerat tallensivat muistikuvia kauniista kaupungista.

Seuraava ongelma syntyi lounasravintolan läheisen parkkipaikan etsinnässä. Se vaati aikaa, mutta muutaman sakkokierroksen jälkeen onnistuin. Pysäköintimittari oli sadan metrin päässä, mutta uusi ongelma odotti. Maksu tapahtuu puhelimella. Puhelimeni oli sammunut, mutta ei se mitään. Mittarissa ei ollut numeroa, mihin pitäisi soittaa. Jätettiin kaupunkiintulolounas väliin.

Pienen opettavaisen lelun heittäminen ovelta Nestorille kuitenkin onnistui, kun otit riskin ja jätin autoni hetkeksi aikaa naapuritalon porttikongin kohdalle.
* * *
Seuraava ongelma oli Olympiastadion, jonka säätiössä en enää ole valvomassa kentän kuntoa enkä pysäköintipaikkoja. Tornin juurella on kolmisenkymmentä paikkaa, mutta ne olivat täynnä. Takavuosina ei urheilu- ja rockpyhättöämme ollut piiritetty korkealla metalliaidalla. Nyt on. Aidan sisäpuolelle pääsee vain jollakin salaisella tunnussanalla, Tunnussana on vain vakituisilla työntekijöillä. Ja se on tietenkin oikein. Muutoinhan pysäköintitiloista suurin osa olisi turistien käytössä. Kun uudet autot ovat useimmiten sähköautoja, PMMK:n kahdelta ja Goldplayn neljältä stadionkeikalta viimeiset saisivat autonsa ladatuiksi seuraavana päivänä, jos silloinkaan.
Rock-kansa onkin onneksi valinnut kävelyn tai kulkuneuvokseen sähköpyörän, jota on ymmärtääkseni jonkin sirun ansiosta vaikea varastaa.
Olympiastadionin tornin juuressa sijaitseva henkilökunta oli huomannut hortoilemiseni ja sain lainaksi pysäköintiluvan. Myöhästyin satavuotishistorian julkaisemisesta iloinneen SVUL:n hallituksen kokouksesta vain puoli tuntia.
* * *
Tuossa tuli mieleen, että olisiko helpointa siirtää tukikohtansa miltei tuhat vuotta sitten tapahtuneesta ortodoksisen ja katolisen kirkon taistelusta muistetun Pälkäneveden ja sen Kankahuvenlahden rantaan. Siellä ei tarvita pysäköintimittareita eikä panssariaitoja.
Havahduin. Lain sallima neljän kuukauden mittainen mökkiaika on tältä vuodelta täyttynyt. Pitää jäädä odottamaan uudelta hallitukselta lain muutosta. Samoin sitä, että Ruotsin mallin mukaisesti lippu voi liehua kesäaikoina muulloinkin kuin muutamana virallisena liputuspäivänä tai perheitten juhlapäivinä.

MARTTI HUHTAMÄKI
m.h.huhtamaki@gmail.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.