Parkkitalot halutaan mukaan ilmastotalkoisiin

Kuvituskuva

Autojen parkkitalot valjastetaan pian hiilitalkoisiin Helsingin ja Vantaan yhteishankkeessa. Keväällä 2020 käynnistyy Suomen ympäristöministeriön tukema hanke, jossa kehitetään rakentamisen hiilijalanjälkeä pienentävä puinen pysäköintilaitos.

Hankkeen parkkitalot suunnitellaan Helsingin Kuninkaantammeen ja Vantaan Kivistöön, kerrotaan Helsingin kaupungin nettisivulla 4.3.2020 julkaistussa uutisessa.

Vantaan suunnittelukohde sijaitsee Puu-Kivistön alueella, jonka asemakaava astui voimaan marrakuussa 2018. Asemakaavan mahdollistamassa pysäköintilaitoksessa saa olla kuusi maanpäällistä kerrosta ja yksi kellarikerros.

Tällä hetkellä Suomessa ei ole vielä yhtään yli kaksikerroksista puurakenteista pysäköintilaitosta, sillä niiden rakentaminen ei ole tähän asti ollut mahdollista paloturvallisuusnormien vuoksi, kerrotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa uutisessa.

Hankkeessa pyritään osoittamaan, että puurakenteisen pysäköintitalon voi toteuttaa paloturvallisesti ilman levysuojauksia. Uutisen mukaan yhteishankkeessa ovat mukana Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Versowood Oy, Finnpark Oy, YIT Suomi Oy ja Arkta Reponen Oy.

Hanke lähtee liikkeelle maaliskuussa suunnittelijoiden kilpailutuksella ja tulokset julkistetaan loppuvuodesta 2020.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.