Heijastinliiveistä turvaa syksyn pimeyteen

Pian koittaa syksyn sateet ja talven pimeys. Nyt onkin oiva aika kaivaa heijastimet käyttöön. Heijastimen käyttö pienentää merkittävästi auton alle jäämisen riskiä, joten heijastimen käyttöönotto ei ole tuulesta temmattua. Heijastin kannattaa ottaa käyttöön myös lemmikeillä ja arjen kulkuvälineissä.

Myös heijastimet kuluvat käytössä, joten aika ajoin on hyvä ostaa uusi heijastin tai vähintään testata vanha. Heijastimen tehon voi näppärästi testata kohdistamalla taskulampun valo muutaman metrin päähän sijoitettuun heijastimeen pimeässä tilassa silmien korkeudella.

Heijastimen käytössä on olennaista, että heijastimet näkyvät joka suuntaan. Yksi heijastin repussa ei siis riitä. Heijastinliivin avulla saa helposti näkyvyyttä joka puolelle, mutta kropan eri puolille sijoiteltuna nauha- tai pehmoheijastimet ajavat myös asiansa.

Heijastimen käyttö vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka autoilija näkee kulkijat liikenteessä. Ilman heijastinta autoilija huomaa kulkijan noin 70 metrin etäisyydeltä vaatteiden väristä riippuen, mutta heijastinta käyttävän autoilija havaitsee jo noin 300 metrin etäisyydestä. Heijastin on loistava ja halpa henkivakuutus, olisi hölmöä olla käyttämättä niitä.

Käytä heijastinta joka tilanteessa, sillä voit pelastaa henkesi!

Kuva: Alertum

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.