Pakilanpuiston koulujen ja päiväkotien uudistushanke vauhtiin

Pakila, Helsinki. 22. lokakuuta 2012.

Pakilanpuiston lähialueen koulujen, päiväkotien ja liikuntatilojen uudistushankkeen suunnittelijaryhmä on valittu.

Pakilan palvelurakennukset -hanke koskee Pakilan ala-astetta ja yläastetta sekä päiväkoteja Havukka ja Pakila. Opetus- ja päivähoitotilojen lisäksi suunnitellaan läheisten liikunta-alueiden ja mahdollisesti vapautuvien tonttien kehittämistä.

Tavoitteena on suunnitella paras kokonaisuus koulujen ja päiväkotien toiminnan, kaupunkikuvan ja kokonaiskustannusten kannalta. Tilojen pitää tukea varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien mukaista toimintaa. Myös harrastustoiminnan tarpeet on tärkeä huomioida suunnitelmissa. Käytännössä tämä tarkoittaa uudistettua tai uutta muunneltavaa ja monikäyttöistä tilaa.

Hanke toteutetaan allianssina, eli kaupunki, suunnittelijaryhmä ja vielä valintavaiheessa oleva toteuttajaryhmä vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta ja jakavat hyödyt ja riskit.

Mukaan kokenut suunnittelijaryhmä

Suunnittelijaryhmään kuuluvat toimistot Arkkitehdit Rudanko & Kankkunen Oy, Arkkitehdit Frondelius & Keppo & Salmenperä Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ideastructura Oy. Suunnittelijaryhmä valittiin laatu- ja palkkiovertailun perusteella.

Suunnittelijaryhmän toimistoilla on kokemusta vastaavista onnistuneista hankkeista ja kohteista, joihin kuuluvat mm. Viikinmäen korttelitalo (kohteen esittely Betoni-lehdessä), Sipoonlahden koulu sekä Rajatorpan koulu.

Joustava yhteistyö vauhdittaa hanketta

Hanke käynnistettiin vuoden 2018 tammikuussa. Tavoitteena on saada toteuttajat valittua mukaan suunnittelutyöhön marraskuussa.

Asukastapaamisen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin syksyllä. Koulujen ja päiväkotien käyttäjille järjestetään tilojen suunnittelua koskevia tilaisuuksia lokakuussa.

Parhaimmillaan tilojen korjaaminen ja rakentaminen voitaisiin aloittaa jo vuodenvaihteen 2020 tienoilla. Todennäköisesti rakentaminen etenee vaiheittain.

Väistötilojen mahdollinen tarve selviää suunnittelun myötä. Tämä lukuvuosi toimitaan nykyisissä tiloissa.

Lisätietoa:

Reetta Amper
Hankesuunnittelija
p. 040 1612372, reetta.amper@hel.fi
Helsingin kaupunki/ Kaupunkiympäristön toimiala
Rakennetun omaisuuden hallinta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.