Tässä ovat Jouluradion äiti Riitta Kalliorinteen joululaulusuosikit

104

Riitta Kalliorinne on ollut Jouluradion puikossa aina kanavan perustamisesta lähtien. ”Joulumusamuorin” suosikkijoululaulujen lista nousee joulumusiikkikokemuksesta, jota harvalta löytyy.

Sulo Saarits: En etsi valtaa loistoa

”Joululaulujeni äiti. Varhaisia muistojani on kun olin kasvattikodissani Vihdin Jokikunnalla ja tämä laulu soi putkiradiossa. Rauhaton lapsi rauhoittui ja sydän sai aavistuksen joulusta.”

Juice Grand Slam: Gloria (in excelsis deo)

”Kuusessa ollaan -LP oli meille Juice-faneille klassikko jo syntyessään. Mikä joululaulamisen riemu! Mikä anarkistinen epävire naarmuttamassa joulun kiiltokuvaa! Suomalainen joulumusiikki oli rock.”

Vello Orumets: Joulukell

”Vuonna 2003 saatiin idea soittaa ”joulumusaa jengille” ja niin Jouluradio syntyi. Muistan sen hetken, kun koelähetys oli eetterissä ja avasin kotona Linnanmäellä radion. Tämä vironkielinen biisi soi ja minua nauratti ja itketti.”

Katja Lampela: Aattoiltana

”Jouluradion täyttäessä 10 vuotta järjestimme joululaulukilpailun. Biisejä tulvi netistä, ja postimies soitti kahdesti ennen kuin kantoi kaksi laatikollista omakustanteita toimitukseemme. Valtava määrä hienoa musiikkia, mutta tämä jäi erityisesti mieleeni.”

Kerkko Koskinen: Hoosianna

”Jouluradio alkaa aina adventtisunnuntaina ja Hoosianna on alusta asti ollut Jouluradion aloituskappale. Jouluna 2013 virren sovitti Kerkko Koskinen Kollektiivi. ’Hoosiannaa!’ huusi Helsingin Sanomien jutun otsikko ja koko kansa.”

Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat

”Olen varmaan kuullut Tiernapojat jossain herkässä vaiheessa, koska aloin tarinasta ja draamasta innostuvana oitis fanittaa sitä. Aivan uudelle tasolle tämän teoksen vei sovituksellaan Joulujazz-nettikanavamme kuraattori Rasmus Soini.”

John Lennon: HAPPY XMAS (War Is Over)

”Jouluradion esiaste Joulukasetti syntyi laittamalla C-kasetti mankan pesään ja pitämällä sormet valmiina painamaan rec ja play. Radiosta soi Suomen Yleisradion rinnakkaisohjelma ja Rockradion joulun erikoisohjelma, Puuropommi(?). Lopputuloksena tarve kuunnella mieluisaa joulumusiikkia oli tyydytetty, sillä kasetilta löytyy tämän kappaleen lisäksi mm. Jethro Tullin Christmas song ja Ismo Alangon On jouluyö, nyt laulaa saa.”

Loput Riitta Kalliorinteen joululaulusuosikit löytyvät Jouluradio.fi –sivuston laadukasta ja koskettavasta kattauksesta, joka soi 10 monipuolisesti profiloitudulla kanavalla. Jouluradio on toki kuultavissa myös radioista, pääkaupunkiseudulla taajuuksilla 102,0MHz (eteläisempi taajuus) ja 89,9MHz (pohjoisempi taajuus)

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.