Tämäkin vappu on kupliva ja kuohuva

Vaikka huhtikuuta on edetty normaalia kylmemmässä säässä, niin varma keväänmerkkipaalu on Vappu. Keleistä riippumatta on Vappu vuoden suurimpia kuohuviinisesonkeja ja Alkosta ostetaan arviolta noin 613 000 pulloa kuohuvaa. Vappuviikolla pitkäripaisissa käy taas kuhina, kun myymälöissä asioi arviolta yli 1,7 miljoonaa asiakasta. Normaalina vastaavana ajankohtana myymälöissä käy noin miljoona asiakasta.

Vappu on vuoden suurimpia kuohuviinisesonkeja ja Alkosta ostetaan vappuviikolla arviolta 460 000 litraa kuohuviiniä. Tämä tarkoittaa noin 613 000 pullollista. Prosentuaalisesti kuohuviinin myynti kasvaa 430 prosenttia vastaavaan juhlattomaan jaksoon verrattuna.

Vuonna 2015 kuohuviinin myynti oli kokonaisuudessaan 5,2 miljoonaa litraa ja huhtikuussa kuohuviinejä myytiin yli 0,7 miljoonaa litraa, joten vapun vaikutus koko vuoden kuohuviinimyyntiin on merkittävä.

Myös samppanjaa myydään reippaasti normaalia juhlatonta jaksoa enemmän. Samppanjan myynnin arvioidaan kasvavan noin 270 prosenttia. Vappuviikolla myydään arviolta 25 000 litraa samppanjaa.

Kaiken kaikkiaan Alkon myynti kasvaa noin 90 prosentilla vapun alla. Vapun vaikutusta myyntiin on arvioitu edellisvuoden myyntilukujen perusteella.

Alkon valikoimassa on 272 samppanjaa ja 275 kuohuviiniä. Alkoholittomia kuohuvia valikoimassa on 15.

Kuplat sopivat juhlapöytään

Kuohuviinit ja samppanjat ovat ruokapöydän moniottelijoita, jotka maistuvat suolaisen ja makean kanssa.

”Kuohuviineistä ja eritoten samppanjoista löytyy runsaita makumaailmoita, joita voi hyvin yhdistellä erilaisiin noutopöytiin”, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Rotevammat sakkakypsytetyt kuohuviinit ja samppanjat sisältävät briossimaisia aromeita ja sopivat jopa kevyille liharuoille. Sakkakypsytys on perinteinen kuohuviinin valmistustapa, joka tuo esimerkiksi samppanjalle sille ominaisen vivahteikkaan paahteisen maun.

Samppanjoiden lisäksi esimerkiksi ranskalaiset cremantit, italialaiset franciacortat, ja espanjalaiset cavat valmistetaan perinteisellä menetelmällä, samoin monet arvokkaammat Uuden maailman kuohuviinit.

Kevyemmät kuohuvat kuten saksalaiset sektit ja italialaiset proseccot taas sisältävät paljon hedelmäisiä aromeita ja tuovat hennolla otteellaan ruokapöytään raikkautta ja keveyttä. Esimerkiksi salaatit, kasvisruoat ja vähärasvaiset kalat soveltuvat hyvin proseccon kanssa nautittaviksi.

 

Kuva: Alko

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.