Vegaaniruokaa Vantaan kaikkiin päiväkoteihin ja oppilaitoksiin

Vantaan varhaiskasvatuksessa ja kaikissa oppilaitoksissa tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuutta vegaaniruokailuun syyslukukauden 2019 alusta lähtien.

Vegaaniruokailun mahdollisuutta on jo kokeiltu Vantaan päiväkodeissa, Martinlaakson koulussa ja Tikkurilan lukiossa. Nyt vegaaniruokailu laajenee vaihtoehdoksi kaikille vegaanista ruokavaliota kotonakin noudattaville. Vantaan oppilaitoksissa ja päiväkodeissa on päivittäin tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto.

Kokeilu osoitti, että vegaaniruokavaihtoehdolle on pienimuotoista kysyntää. Kokeilun aikana vegaaniruokavaihtoehdon valitsi 70 lasta tai nuorta. Tikkurilan lukion opiskelijoiden mielestä vegaaniruoka on ollut kaivattu vaihtoehto, koska vegaanista ruokavaliota noudattavat opiskelijat ovat aiemmin ottaneet mukaan omia eväitä koulupäivän ajaksi.

‒ Vegaanivaihtoehdon tarjoaminen tukee myös kaupungin ympäristöarvoja. Kasvisruuan osuuden lisääminen on osa kestävää kehitystä, jota kaupunkikin tavoittelee, sanoi ostopäällikkö Sirpa Viinikari-Kauria tiedotteessa kesäkuussa.

Vantaan kaupungin päiväkotien, koulujen ja lukioiden ateriat toimittavat Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy, Palmia ja Fazer Food Services. Kaupunki tiedottaa erikseen lapsille, nuorille ja heidän huoltajille vegaaniruokavaihtoehdosta. Vegaaniruokavaliota noudattavat ilmoittavat erityisruokavaliovalinnastaan lomakkeella oppilaitoksissa syksyn toimintakauden alkaessa ja varhaiskasvatuksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.