Vantaan Pyhän Laurin kirkossa järjestetään Hääyö

Hääyötä on vietetty Pyhän Laurin kirkossa aiemminkin. Kuva: Antero Harju / Kirkon kuvapankki

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa perjantaina 16. syyskuuta 2022.

Hääyössä naimisiin aikova pääsee sanomaan tahdon vaivattomasti, mutta arvokkaasti.

Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, jotta kaikki parit ehditään vihkiä.

Ennakkoilmoittautumista ei ole. Mukaan tarvitaan vain tuleva puoliso ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistus sekä molempien henkilöllisyystodistukset.

Vuoronumeroita vihkiajan varaamiseksi aletaan jakaa Pyhän Laurin kappelin edestä kello 17.30. Vihkiaikojen varaus alkaa kello 18. Vihkimisiä toimitetaan kirkon lisäksi myös esimerkiksi kappelin ja Pakarituvan tiloissa.

Tikkurilan seurakunnan pappi Päivi Helén kertoo, että papin näkökulmasta tilaisuudessa on aina ilo olla.

– Olen Hääyössä aina mielelläni mukana. Hääyö-tilaisuus on rakkauden juhla, ja yö on täynnä iloa sekä onnea. Pappina sitä keskittyy aina siihen pariin, jota palvelee. Liikkeissään pitää olla topakka, koska illan aikana on paljon tehtävää. Fiilis on mielettömän hyvä.

Kuudessa Hääyössä mukana olleen Päivi Helénin mukaan tilaisuuden valitsevat hyvin monenlaiset parit. On niin heitä, joilla on pieni vauva, kuin ehkä jo vuosikymmeniä yhdessä olleitakin. Tilaisuuteen tulevien parien määrä on aina iloinen yllätys.

– Se on aina innostava hetki odottaa, kuinka paljon vihittäviä pareja tulee. Kaikki, jotka Hääyöhön tulevat, kyllä vihitään, vaikka myöhään menisi, Helén kuvailee.

Tilaisuudessa palvelee kaksi kanttoria.

Kullekin vihkivuorolle on määritelty valmiiksi tietty häämarssi.

– Hääyöstä on muodostunut rakas perinne itsellekin. Se on hyvän mielen tuova tapahtuma. Häämarssivalikoimassa luotamme pitkälti perinteeseen, mutta myös uudistamme hitaasti. Parilla on mahdollisuus vaikuttaa oman vuoron musiikkiin kellonajan valinnalla, kanttori Samppa Laakso kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.