Vantaan oppilaitokset kiinnostivat yhteishaussa

Lähes kaikkien Vantaan suomenkielisten lukioiden hakijamäärät kasvoivat vuodesta 2017.

Alustavien hakijatietojen perusteella kevään yhteishaussa Vantaan lukioihin ja Vantaan ammattiopisto Variaan haki ensisijaisesti yhteensä 2350 nuorta, joista noin 57 % lukiokoulutukseen ja 43 % ammatilliseen koulutukseen. Vantaalla perusopetuksen päättää keväällä 2018 noin 2305 oppilasta. Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen päättyi 13.3.2018.

Vantaan lukioihin hakeneiden määrät kasvoivat

Lähes kaikkien Vantaan suomenkielisten lukioiden hakijamäärät kasvoivat vuodesta 2017. Sotungin lukiossa hakijamäärä laski hieman. Tikkurilan ja Vaskivuoren lukiot kasvattivat eniten ensisijaisten hakijoiden määrää. Aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin oli Tikkurilan lukio, johon oli 1,32 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Lukioon hakeneista oli hakutilastojen mukaan tyttöjä 56 % ja poikia 44 %.

Myös ammatillisen koulutuksen hakijamäärät kasvoivat viime vuodesta

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi myös Variassa verrattuna vuoteen 2017. Kevään 2018 yhteishaussa ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 1,14, kun haussa oli 880 paikkaa auki ja hakijoita 1006. Varian ensisijaisista hakijoista 37 % oli tyttöjä ja 63 % poikia.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä lentokoneasennuksen perustutkintoon oli runsaasti hakijoita suhteutettuna aloituspaikkojen määrään. Muilla aloilla hakijat jakaantuvat tasaisesti suhteutettuna aloituspaikkoihin.

Vantaan ammattiopisto Variassa aloituspaikkoja oli yhteishaussa viime vuotta vähemmän, pääasiassa ammatillisen koulutuksen reformin takia. Reformin myötä ammatilliseen koulutukseen haku on muuttunut niin, että opiskelemaan on mahdollista hakea yhteishaun lisäksi jatkuvan haun kautta ympäri vuoden.

Kaikille nuorille turvataan opiskelun polku

Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille peruskoulunsa päättäville taataan paikka lukiosta, ammattiopistosta, perusopetuksen jälkeisestä valmistavasta koulutuksesta tai nuorten työpajalta. Tavoitteena on, että jokainen vantaalainen nuori löytää peruskoulun jälkeen mielekkään opiskelupaikan tai kiinnekohdan elämäänsä.

Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittujen nimet julkaistaan 14.6.2018.

Lähde: Vantaa.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.