Vantaa tekee radonmittauksia toimitiloissaan

Kuvituskuva

Vantaan kaupunki aikoo suorittaa radonmittaukset yli 250 rakennuksessa, joissa työskentelee kaupungin henkilöstöä.

Rakennusten suuresta lukumäärästä johtuen radonmittaukset on jaksotettu monelle vuodelle.

Vuoden 2024 kevätkauden radonmittaukset ovat käynnissä.

Vantaan kaupunki mittaa suunnitelmallisesti vuosittain aina osan toimitiloistaan niin, että kaikki tilat saadaan mitattua vuorollaan.

– Vantaa kuuluu maantieteelliseen alueeseen, jossa maaperästä voi kulkeutua liikaa radonkaasua huonetiloihin. Kaikkia työpaikkarakennuksia ei tarvitse mitata. Säteilylaki velvoittaa kuitenkin kaikki pääkaupunkiseudun työnantajat selvittämään, onko oma työpaikka sellainen, jossa mittaus pitää tehdä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

– Kaupunki on mitannut ensiksi tilat, joissa on paljon käyttäjiä ja jotka sijaitsevat erityisellä radonriskialueella. Myös ne rakennukset mitataan, joihin suunnitellaan muita korjauksia ja joihin mahdollisesti tarvittavat radonkorjaukset voi yhdistää.

Jos radonpitoisuuden nykyiset rajat ylittyvät mittauksessa, sisäilma-asiantuntijat tiedottavat asiasta työpaikalle ja hoitavat määräysten mukaiset tarkentavat mittaukset. Tarvittavat korjaukset radonpitoisuuden pienentämiseksi pyritään tekemään kaupungin mukaan nopeasti.

Radon on hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Pitkäaikainen oleskelu korkeassa radonpitoisuudessa lisää merkittävästi riskiä sairastua keuhkosyöpään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.