Vantaa on aloittanut yksilövalmennuksen nuorten työllistymiseksi

Kuvituskuva

Uuden palvelun myötä vantaalaisnuoret voivat valita työpajatoiminnan sijaan myös yksilöllistä valmennusta kohti työ- ja koulutuspolkuja.

Vantaan kaupunki on laajentanut nuorten työpajatoiminnan palveluita.

Ryhmämuotoisten työpajavalmennusten rinnalla tarjotaan nyt yksilövalmennusta.

Tavoitteena on, että nuori voi valita omaan tilanteeseensa parhaiten sopivan palvelun. Yksilövalmennusta tarjotaan osana työpajojen toimintaa, mutta myös erillisenä palveluna.

Yksilövalmennuksen sisältö ja kesto riippuvat nuoren tarpeista. Työskentelyn alussa asetetaan tavoitteet, joihin yksilövalmentaja kannustaa nuorta.

Tapaamisia voi olla muutamasta kerrasta enimmillään puoleen vuoteen.

– Yksilövalmennus sopii erityisesti tilanteisiin, joissa nuorella on motivaatio ja mahdollisuus työllistyä tai aloittaa opinnot melko pikaisella aikataululla. Nuoret aikuiset ovat aiemminkin saaneet yksilövalmennusta nuorten työpajoilla, mutta nyt valmennus voi jatkua vielä pajajakson jälkeenkin, kertoo valmentavan nuorisotyön esimies Kirsi Sulaoja tiedotteessa.

Uudessa yksilövalmennuksessa hyödynnetään Vantaan kaupungin Rinnalla kulkien nuorisotyöttömyys laskuun -hankkeesta saatuja oppeja.

Heinäkuussa päättyneessä hankkeessa kehitettiin nuoriso- ja työllisyyspalveluiden välistä yhteistyötä sekä tarjottiin kiireetöntä ja yksilöllistä tukea nuorille.

Nuorten työpajatoiminta on tarkoitettu 18–28-vuotiaille työttömille vantaalaisille, jotka kaipaavat tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Sekä ryhmä- että yksilövalmennuksissa tuetaan nuorten hyvinvointia ja valmennetaan heitä kohti koulutusta ja työtä. Ryhmävalmennuksissa nuoret voivat osallistua joko keittiö-, kulttuuri- tai kädentaitopajaan. Tarjolla on myös starttivalmennusta.

Työpajatoiminnan ryhmä- ja yksilövalmennuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Nuorisoneuvoja on yhteydessä nuoreen viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, lupaa kaupunki tiedotteessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.